In 90 minuten tarte tatin, whoopie pies én scones maken. Ik had never nooit gedacht dat het me zou lukken als niet-zo-ervaren keukenprinses. Toch deed ik het – samen met een aantal andere journalisten, bloggers en medewerkers van Food Network – in zo’n rap tempo.
Onder de bezielende leiding van goedlachse tv-chef Anna Olson werden foodie (en broertje) Wouter en ik onlangs aan het werk gezet in de keuken. De ingrediënten stonden allemaal klaar, sympathieke tv-personality Anna liet ons zien hoe het moest … en bakken maar! Met lekker veel boter en suiker. Wat een verademing in de fitgirlcultuur van vandaag de dag.
Ik zit 8 december voor de televisie: Bake seizoen 2 op Food Network
Wat was het leuk om de Canadese Anna eens niet via televisie of YouTube haar ding te zien doen. In ‘het echt’ doet ze het met net zoveel gemak en net zo enthousiast. Zelfs na 12 jaar als televisie-kok. En zonder poespas. Daar houd ik van. Ik verheug me nu al op het 2e seizoen van Bake dat vanaf 8 december op Food Network te zien is. Iedere dag om 16:00 bakt Anna Olson de sterren van de hemel. En weet je wat? Gelukkig is kijken caloriearm!
Recepten gebundeld in koffietafelboek: Bake with Anna Olson
Het nieuwe boek van Anna Olson ‘Bake with Anna Olson’ is trouwens ook verkrijgbaar inmiddels. Een superleuk Sinterklaas- of kerstcadeautje voor de zoetekauw en bakfanatiekeling. En het mooie boek staat superleuk in je keuken of op de koffietafel.
Mijn favoriet: chocolade-cake-koekjes met pindakaasvulling
De Chocolate Peanut Butter Whoopie Pies waren mijn ultieme favoriet van de baksels die we die dag met Anne maakten. Dit cake-achtige koekje met glazuurachtige pindakaas-vulling: ik heb er gewoon geen woorden voor. Om nom nom. Yum yum. Hmmm. Dat soort dingen. Perfect! Omdat ik het jullie allemaal wil laten proeven deel ik in een volgende blog het simpele recept. Oh en als jullie ook het ‘geheime’ recept van Anna haar Classic Lemon Creanberry Scones of Apple Tarte Tartin willen, dan hoor ik het wel hè?