8 trendy lentekleuren om je interieur mee op te fleuren

Ik ben dol op de eerste lentedagen. Niet alleen ben ik jarig op de eerste dag van de lente … de zon schijnt, het wordt warmer en de vrolijke krokusjes hebben zich een weg gebaand door de aarde. Ook al is het nu nog wat fris, je wéét dat er warmere dagen op komst zijn. De beste manier om deze welkome seizoenswisseling te vieren? Met een update van je interieur!

Een van de gemakkelijkste manieren om je interieur te updaten deze lente, is door nét even voor wat andere kleuren te kiezen. Met accessoires (van kussentjes en plaids tot kaarsen) en een likje verf in deze kleuren, geef je jouw interieur een vrolijke update – zonder er veel geld aan te geven.

Trendkleur interieur 1. Wit

Ga voor alles wit! Een supermakkelijke manier om je huis op te fleuren. Is helemaal wit niet echt jouw ding of minder praktisch met een gezin? Probeer wat lichtere elementen toe te voegen, zoals witte gordijnen die het licht binnenlaten en lekker fris wit beddengoed. En neem je tuin gelijk mee als je toch lekker bezig bent! Geef je tuinmeubels een frisse lik beits in een lenteproof kleurtje. Cetabever beits is er in verschillende kleuren, ook in ’t wit.

Trendkleur interieur 2. Saliegroen

Geen enkele kleur schreeuwt meer lente dan groen. Saliegroen is een superchique ‘gedempte kleur’ groen die je op heel veel verschillende manieren kan gebruiken. Een frisse kleur die zowel in mannelijke als vrouwelijke ruimtes kan worden gebruikt. Ik heb zelf een metallicgroene muur in de keuken, die zeker wat wegheeft van deze kleur. Yasss.

Trendkleur interieur 3. Olijfgroen

Interieurontwerpers voorspellen dat mannelijke kleuren zoals marineblauw, zadelbruin en olijfgroen de meest trendy kleuren van 2020 zullen worden. Daarom nóg een groen in dit lijstje.

Trendkleur interieur 4. Blush

Sinds de “millennial pink” -gekte begon rond 2016, is blush niet meer weg te denken uit hippe interieurs. Een lekker fris kleurtje voor het voorjaar. Helemaal in combinatie met wit, camel en taupe super chic. Ik heb nog altijd een zwak voor blush stoelen en banken, zoals op de foto. Wie weet komt die er ooit nog!

https://www.instagram.com/p/B7oDo_tAlYx/

Trendkleur interieur 5. Helderblauw

Helderblauw is de Pantone-kleur van het jaar, dus je zult een helder, donkerblauw dit jaar overal zien. Het werkt in de lente vooral goed in combinatie met groen, omdat die kleuren je doen denken aan het buitenleven. Blauw en groen zijn superveelzijdig en werken zowel voor een accentmuur of statement bank als kleuraccent in kussens en tapijten.

Trendkleur interieur 6. Camel

Iets wat je in 2020 veel terugziet in hippe interieurs, is leer in lichte tinten. Kost misschien iets meer, maar wel lekker duurzaam. Vaak kan je beter iets meer uitgeven voor iets wat je écht mooi vindt en lang meegaat. Kameel, taupe of gebroken wit leer zijn helemaal hip. Staat supermooi gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals hout en rotan.

https://www.instagram.com/p/BzYCcr6ATvH/

Trendkleur interieur 7. Koraal

Koraal was dé Pantone-kleur van vorig jaar. Deze levendige kleur geeft je energie en maakt je blij. Reden te meer om een statement muur in huis deze vrolijke lentekleur te geven of je interieur op te vrolijke met koraalkleurige accessoires.

Trendkleur interieur 8. Pastelgeel

Pastelgeel is misschien wel de vrolijkste lentekleur van allemaal. Houd het subtiel, anders krijg je misschien een pietsie teveel paasvibes. Accentueer met bloemen, plaids of een funky lamp en verjaag de winterdip.