Wist je dat een quiche maken makkelijk is dan je misschien denkt? Geloof mij, ik ben echt geen keukenprinses. Bovendien kun je met quiche recepten eindeloos variëren: ga voor een vegetarische optie met spinazie en geitenkaas, of juist voor een vis variant met zalm en broccoli. Doordat er zoveel verschillende varianten zijn, raak je er dus ook niet snel op uitgekeken.
De bodem maak je – beste makkelijk, echt – zelf, of gebruik bladerdeeg voor een snellere optie. Ben je klaar om de restjes op te maken met mijn favoriete hartige taart? Ik eet graag zoete aardappel en spinazie (verse bladspinazie). En laten die nou net lekker zijn in een quiche!
Ingrediënten voor een snelle en goedkope hartige taart
- Olijfolie
- 1 ui
- 2 eieren
- 2 tomaten
- 200 gram rauwe ham
- 8 plakjes hartigetaartdeeg
- 300 gram geschilde zoete aardappels
- 250 gram spinazie
- 200 ml crème fraîche
- Provençaalse kruiden + zout en peper
Zo maak je zelf quiche met spinazie, zoete aardappel en rauwe ham
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappels (in blokjes) en ui circa 5 minuten. Voeg de ham (in reepjes) toe en bak kort mee. Gebruik je verse spinazie? Laat het even slinken in de pan.
- Bekleed een taartvorm met het deeg en zorg dat de plakjes goed aan elkaar vast zitten. Laat het deeg dat uitsteekt een beetje over de rand vallen.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep het aardappelmengsel en de spinazie door elkaar en verdeel dit over de taartbodem.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, kruiden, zout en peper en giet dit gelijkmatig over de vulling. Schud met de vorm om de room goed te verdelen. Maak het af met een paar plakjes tomaat.
- Bak de taart laag in de oven in gaar en goudbruin. 30 minuutjes op 200ºC moet genoeg zijn.
- Laat de taart voordat je ervan smult 10 minuutjes rusten. Serveer met een frisse spinaziesalade met tomaat.
Tip! Heb je nog croissantdeeg in huis? Dan kan je hiermee ook heerlijke hartige taartjes maken. Kijk op boodschappen.nl voor meer quiche-recepten.
Ah i dont know where to find baby spinach here. That looks so delicious.
Ziet er super smakelijk uit! thanks ik sla ‘m op