8 makkelijke en goedkope manieren om een saaie trap te upgraden

Trappen worden vaak overgeslagen bij de inrichting en aankleding van een woning, terwijl ze juist heel veel potentieel hebben. Ze zijn vaak centraal gelegen, verbinden meerdere ruimtes en verdiepingen met elkaar en kunnen heel leuk uitpakken als je er wat aandacht aan besteedt. Dit zijn een aantal van de makkelijkste manieren om je trap persoonlijker en stijlvoller te maken.

Opslagruimte in de trap

Een van de gemakkelijkste manieren om je trap naar een hoger niveau te brengen (haha) is opbergruimte toevoegen aan je trap. Heb je een open trap tegen een muur? Maak dan bijvoorbeeld horizontale planken ter hoogte van een aantal van de treden. Opslag onder de trap is niet alleen leuk om je favoriete woonaccessoires te showen, maar kan ook heel efficiënt zijn. Hallo meer opbergruimte!

Leg een mooie traploper neer

De dagen dat een kamerbreed tapijt op de trap hartstikke hip was, zijn verleden tijd. Anno 2021 wil je wat anders van een traploper. Een mooie traploper zorgt voor contrast met het materiaal van de vloer of het loopvlak en zorgt ervoor dat de randen van de traptrede zichtbaar zijn. Overweeg een opvallende kleur of een hip patroon om een statement te maken van je trap.

Laat de trap renoveren

Is jouw trap aan een make-over toe? Bijvoorbeeld omdat je er op uitgekeken bent of hij zijn beste dagen heeft gehad? Denk er dan eens aan om je trap in een nieuw jasje te steken. Een compleet nieuwe trap kan er al in 1 of 2 dagen staan. Zonder verbouwing met stof en bende. Met een traprenovatie gaat jouw trap van ‘doorn in het oog’ naar ‘echte blikvanger’. Dat kan zelfs zonder te breken. Wanneer je bij de juiste specialist informeert kan een traprenovatie zelfs tot wel 20% goedkoper uitpakken dan bij andere aanbieders. Wel zo budgetproof!

Ga voor groen

Planten kunnen elke ruimte tot leven brengen, zelfs een trap! Mits je trap wel genoeg natuurlijk daglicht heeft. Het is bekend dat planten veel gezondheidsvoordelen hebben: ze absorberen schadelijke verontreinigende stoffen in de lucht en geven meer zuurstof af. Ze geven ook nog eens een boost aan je humeur, waardoor een keertje extra de trap op lopen omdat je weer eens iets boven vergeten bent helemaal geen probleem is.

Kies een opvallende lamp

Goede verlichting is een essentieel onderdeel van elke kamer en er is niets somberder dan een donker trappenhuis. Laat een opvallende lamp een dubbele taak vervullen in het trappenhuis: hij is zowel functioneel en sfeervol als een echt kunststuk. Zo wordt je blik ook naar boven getrokken.

Overweeg nieuwe leuningen

Een nieuwe leuning kan een trap volledig transformeren. Het verwisselen van een complete balustrade kan een hele onderneming zijn, maar zelfs een likje verf of het vervangen van de hardware kan al een prachtig effect hebben.

Update de verticale traptreden

De meeste mensen besteden meer aandacht aan de horizontale treden van een trap, maar met een update van de stootborden (het verticale deel van een trede) kan je een beauty van een trap creëren. Wees niet bang om voor gewaagd te gaan met patronen, kleuren of ongebruikelijk materiaal zoals tegels of behang. Vanuit elke hoek ziet de trap er dan weer anders uit. Voor inspiratie: zie hier 18 geschilderde statement trappen.

Hang kunst op

Schilderijen en posters geven een ruimte direct meer persoonlijkheid. Wat dacht je van een gallery wall naast de trap? Er bestaat bijna geen beter plek. Deze gallery wall zie je namelijk vanuit verschillende kamers en etages! Wel zo leuk. Waar heeft een schilderij, poster of foto bij jouw trap het meeste impact? Is dat op de overloop of ga je voor kunst dat trapsgewijs oploopt naast de trap? Kijk hier voor 4 simpele tips om goedkoop met posters te decoreren en het er fantastisch uit te laten zien.

Benieuwd naar meer tips om je woning helemaal ‘jou’ te maken voor weinig? Blader door alle blogs over budgetproof wonen voor meer tips en tricks om leuk te wonen met een klein budget.

One thought on “8 makkelijke en goedkope manieren om een saaie trap te upgraden

  1. Kunst ophangen in het trappengat is een goede manier om je hal wat meer sfeer te geven. Ook het leggen van een traploper kan een goede investering zijn. Deze gaan ook lang mee en werken vaak geluiddempend. Ik ben erg blij met die van mij!

Comments are closed.