6 tips voor een perfect tuinfeestje

Ik droom stiekem van een (kleine) tuin. Of een terras. Gewoon voor een klein tuinfeestje zo nu en dan. Zo eentje waarbij je de flamingo’s uit de kast kunt toveren, zomerse drankjes schenkt en je lievelings zomerhits (te) hard opzet. Omdat de lente zijn intrede heeft gedaan (yay!) deel ik vandaag samen met Karwei 6 tips voor een perfect tuinfeestje.

Voordat je verder leest: zet alvast een muziekje op om in de stemming te komen.

tuinfeest
Beeld: Unsplash – Brooke Lark

1. Onmisbare ingrediënten voor je garden party

Er zijn een aantal ingrediënten die eigenlijk voor ieder tuinfeestje onmisbaar zijn, zoals lekkere hapjes en drankjes, muziek (via de bluetoothspeaker, wel zo makkelijk), partylampjes (in de vorm van flamingo’s of ananassen) en kaarsjes én een partytent. Groot of klein. Tegen de regen. Want hey, in Nederland krijgen we nogal eens een plensbui op ons dak. We laten ons feestje dan niet verpesten, maar dansen en proosten gewoon verder onder de partytent. Een vuurkorf of barbecue maakt het helemaal af. Vind je niet? Of als je geen vuurkorf hebt om later op de avond warm te blijven: leg dekentjes neer.

Beeld: whimsicalwonderlandweddings.com (foto door Tommy).

2. Maak een signature drankje

Ontvang je gasten met een speciaal feestelijk drankje, dan zit de stemming er alvast goed in. Het liefst een drankje met ingrediënten van het seizoen. Wat dacht je van Spritz met rabarber of een cocktail of smoothie met Mango?

3. Houd het low key

Een tuinfeestje kan lekker casual zijn en daar hoef je niet alles voor uit de kast te trekken. Zo blijft het ook budgetproof, en dat is wat we willen! Verspreid wat kussens door de tuin, leg picknickkleedjes neer, zet de partytent op en zorg voor een goed muziekje. Almost there! Bordjes en glazen met een vrolijk printje doen het ook altijd goed. Net als felgekleurde bloemen (nep of echt, dat doet er niet toe). En vergeet natuurlijk de verlichting niet: een grote sfeerbepaler.

tuinfeest
Beeld: Modcloth.com

4. Doe inspiratie op via Pinterest

O, Pinterest. Kijk uit, want voor je het weet zit je uren te bladeren door alle mooie foto’s van tuinfeestjes. Maar inspiratie hiervoor opdoen kun je als de beste via Pinterest. Ideaal ook als je zelf niet per se goed bent in het bedenken van DIY-decoratie, recepten of thema’s voor je feestje. In no-time kun je de beste (gratis) ideeën verzamelen.

5. Laat je gasten (ook) muziek kiezen

Natuurlijk maak je zelf een enorme playlist in Spotify, of kies je een bestaande lijst met goede nummers voor een garden party. Maar laat je gasten ook zelf hun muziek kiezen. Bijvoorbeeld gewoon door een telefoon of iPad met Spotify aan je bluetooth-box te koppelen. Zo’n moderne jukebox werkt altijd sfeerverhogend!

Beeld: InspiredByThis.com

6. Houd het eten simpel

Een driegangendiner in de tuin kán, maar is niet iets wat handig is om tijdens je tuinfeest te serveren. Bij zo’n feestje horen hapjes, finger food, salades, wraps, mini-pizza’s, etc. Yum, yum! Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens leuk als je het mooi opmaakt.

Zo. Helemaal klaar voor een perfect tuinfeestje. Laat die zon maar komen en ik kan niet wachten totdat we ons picknickkleed weer ergens kunnen spreiden! Ook leuk: een  budget babyshower als tuinfeestje.