6 handige tips voor het beschermen van je telefoon

Laat je je telefoon vaak vallen en eindig je altijd met een gebarsten scherm? Welkom bij de club! Ik ben mega onhandig, maar heb mijn telefoon (bijna) altijd heel weten te houden dankzij onderstaande tips. Alleen toen ik hem (spiksplinternieuw) van de hardloopband in de sportschool lanceerde overleefde het scherm het niet. Als ervaringsdeskundige deel ik samen met Caalman 6 eenvoudige tips om je mobiele telefoon te beschermen tegen onnodige schade.

Ga voor een telefoonhoesje van goede kwaliteit

Het eerste wat ik doe als ik een nieuwe telefoon heb? Een nieuw hoesje bestellen! Zonder ga ik nergens heen. Een telefoonhoesje van goede kwaliteit is echt een lifesaver. Ik ga bij voorkeur voor een variant van stevig siliconen met een opstaand randje. Zo kan je de telefoon ook op het scherm leggen zonder ‘m te beschadigen. De enige keer dat mijn telefoon aan gruzelementen viel, gebruikte ik een telefoonhoesje van AliExpress dat mijn telefoon niet goed beschermde. Nooit meer! 

Hoesjes Outlet heeft niet alleen leuke, maar ook stevige telefoonhoesjes van goede kwaliteit voor tal van telefoons: van een hoesje voor Samsung A51 tot iPhone 11. En ze zijn lekker betaalbaar! Mijn favoriet zijn de telefoonhoesjes met glitters en de marble telefoonhoes waar al een ringhouder (met steentjes) aan vast zit. So pretty!

Gebruik een screenprotector

Het belangrijkste onderdeel van je telefoon is natuurlijk het scherm. Zodra je telefoon ongelukkig valt, is de kans groot dat het scherm wordt verbrijzeld en je telefoon onbruikbaar is. Huilen! De beste oplossing om dit te voorkomen is het gebruik  van een hoesje en een screenprotector. Ga voor eentje die is gemaakt van dun gehard glas, die beschermt je telefoon niet alleen tegen krassen, maar biedt ook extra bescherming als je telefoon valt.

Denk na waar je ‘m wegstopt

Houd je telefoon in je zak of tas uit de buurt van metalen of scherpe voorwerpen die ‘m kunnen beschadigen. Stop je telefoon ook niet zomaar in de zak van een strakke spijkerbroek of in je achterzak met de kans dat je er per ongeluk op gaat zitten.

Houd je telefoon weg van het water

Steeds meer telefoons overleven een plons tegenwoordig, maar beter houd je je smartphone weg van water: zowel regen als het zwembad of de wc. We kennen dat ongelukje allemaal! Stop je telefoon goed weg wanneer het regent en controleer later of er geen vocht tussen het hoesje en je telefoon zit. Wil je je telefoon meenemen op het water? Schaf dan een waterdicht hoesje aan. Handig voor de zomer!

Laat ‘m niet uit je handen glippen

De meeste telefoons overlijden omdat ze zonder pardon worden losgelaten op steen of asfalt kletteren. Eigen schuld, dikke bult. Of kapotte telefoon in dit geval. En het is zo eenvoudig te voorkomen! Een grip strap, popgrip of phone ring maakt het leven een stuk makkelijker. Zo houd je je telefoon altijd net een beetje steviger vast en glipt hij minder snel uit je handen.

Vermijd extreme omstandigheden

Als je telefoon wordt blootgesteld aan extreem warme en koude temperaturen, kan hij beschadigd raken. Ik heb mijn telefoon weleens geprobeerd te gebruiken met -20 graden, en dat nam hij me niet in dank af. De batterij was direct leeg. Extreme omstandigheden kunnen je telefoon vanbinnen beschadigen. Heb je een goed hoesje? Dan biedt dat enige bescherming, maar stel ‘m liever niet bloot aan extreem warm of koud weer. O, en laat je telefoon natuurlijk nooit onbeheerd achter zodat kinderen of huisdieren ermee vandoor kunnen gaan.

Wat doe jij om zo lang mogelijk te genieten van je dure telefoonaankoop?

One thought on “6 handige tips voor het beschermen van je telefoon

  1. och ik heb mijn telefoon ook regelmatig zo lelijk laten vallen, gelukkig is de voorkant nog niet gescheurd (helaas de achterkant wel).

Comments are closed.