5 tips voor een budget paasontbijt

Paasontbijt; leuk en voor een (ei)zacht prijsje

De zon kruipt minder snel onder de wol en de eerste lentebloemetjes steken voorzichtig hun kopjes boven de grond uit. De vogeltjes tjirpen als ik in alle vroegte de deur achter me dichttrek en het kwik stijgt langzaamaan. Het is lente! Hoe gezellig die kaarsjes en kerstliedjes in de winter ook zijn, de lente maakt me een stuk gelukkiger. Lachende mensen en lentekriebels, maar ook Pasen! Ik ben niet gelovig, maar ik vind het toch altijd gezellig om iets leuks te maken van het paasontbijt…

Hoewel de paaseitjes al een tijdje bij de koffie geserveerd worden en ideaal zijn traktatie voor wie de afgelopen weken jarig is geweest (moi), is het aankomend weekend pas écht Pasen. Wat doe jij met Pasen? Ga je naar familie, verstop je eitjes of pak je flink uit voor een vrolijke paasbrunch? Dat eten begint al vroeg in de morgen met een uitgebreid ontbijt, chocolade paashazen, eieren en verse lentebloemen op tafel. Verwacht je gasten of wil je je lief verrassen met een overheerlijk ontbijt dat niet veel hoeft te kosten? Lees dan onderstaande tips!

Samen met ActiePagina.nl heb ik vijf tips opgesteld voor een lekker, gezellig en budgetproof paasontbijt:

  1. Je kunt je natuurlijk enorm uitsloven op de tafeldecoratie voor het paasontbijt door een nieuw tafelkleed te kopen, leuke decoratie voor op tafel in huis te halen en misschien wel nieuw servies aan te schaffen in vrolijke lentekleuren, maar vaak is dat nergens voor nodig! Zet bijvoorbeeld een mooi bosje tulpen op tafel (van de markt voor €2,99), koop servetjes in pastelkleurtjes (€0,69 Action), leg wat chocolade-paaseitjes (€1,99 voor 500 gram bij Action) verspreid over tafel neer en strik een bloemetje aan je bestek (had ik nog in huis). Et voilà, een echte paastafel! Wat ik zelf altijd leuk vind om te doen is het versieren van paaseieren. Je kunt helemaal artsy fartsy losgaan op je ei, maar je kunt ook voor een simpel gezichtje gaan zoals ik deze keer heb gedaan. En wie lukt het om simpele servetjes te vouwen in de vorm van een paashaas? Ik moet deze kunst nog onder de knie krijgen.
  2. Kijk voordat je naar de winkels rent om van alles aan te schaffen eerst altijd even wat je nog thuis hebt liggen. Dat doe ik al veel te weinig met boodschappen, maar zeker met kerstversiering of paasversiering. Vaak kom je dingen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze nog had! Denk bijvoorbeeld aan een restant paasservetten of een loper voor op de ontbijttafel. En vergeet ook even niet in de tuin te kijken: wie weet kun je een mooi bosje bloemen (of gezellig onkruid ;)) samenstellen voor op tafel.
  3. Koop vandaag (de zaterdag voor Pasen) al je boodschappen. Voor supermarkten is dit de laatste dag waarop ze van hun Paas-artikelen af kunnen komen, waardoor je vaak de lekkerste dingen voor de helft van de prijs kunt kopen. Ideaal dus!
  4. Ben je een echte planner en weet je al ruim van te voren wat je gasten voor het paasontbijt voor wilt schotelen? Kijk eens online! Vaak is het goedkoper dan in de winkels, is er meer op voorraad en heb je het nog snel in huis ook. Neem voorafgaand aan je online aankoop zeker eens een kijkje op ActiePagina.nl om te kijken of je nóg meer geld kunt besparen bij je online aankoop met een passende kortingscoupon.
  5. Het leukste, lekkerste en vaak het goedkoopste is om dingen zelf te maken (hoe groter de groep, hoe goedkoper het is om zelf te maken in plaats van kant-en-klaar te kopen). Het begint vaak al bij iets simpels als zelf sinaasappels persen in plaats van een fles verse jus in de winkel te halen. Of zelf brood bakken in plaats van bij de bakker kopen (de broodbakmix van Xenos voor €0,69 vind ik erg lekker). Goedkoper én nog lekkerder ook. Zit je krap bij kas en heb je een wel heel minimaal budget? Organiseer dan een paasontbijt of -brunch American Party style. Iedereen neemt iets mee zodat je gezamenlijk voor een volle tafel met lekkers zorgt.

Hoe bespaar jij op je paasontbijt?

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

4 thoughts on “5 tips voor een budget paasontbijt

Comments are closed.