Zo verbeter je jouw leefstijl op een betaalbare manier

Een luxe cruise of het kopen van een dure auto geven je slechts een tijdelijk gevoel van geluk. Wanneer je jouw leefstijl verbetert, heeft dit oneindig veel geluksmomentjes tot gevolg. Gelukkig zijn er veel goedkope methodes om dit te doen. Zoals gezond eten en elke dag genieten van een heerlijke nachtrust. Samen met HappyHealthy (hier vind je veel meer tips om te genieten) zet ik een aantal tips op een rij die bewijzen dat alleen geld niet gelukkig maakt.

Voldoende nachtrust en een gebalanceerd voedingspatroon

Iedereen weet hoe belangrijk slaap is. Want een uitgerust persoon haalt eenvoudigweg meer uit het leven. Gelukkig is slapen helemaal gratis. Tenminste, zolang je makkelijk in slaap komt en de hele nacht door weet te slapen. Gebalanceerd eten hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Want er zijn meer dan voldoende gezonde en relatief goedkope ingrediënten beschikbaar. Met een budgetproof boodschappen doen en de juiste recepten kom je een heel eind. 

Slaapproblemen zijn complex en mysterieus

Na alle wetenschappelijke vooruitgang is slaap nog steeds redelijk mysterieus. Het geeft je hersenen de tijd om ervaringen te verwerkingen en je spieren de gelegenheid om uit te rusten. Maar waarom is een paar uur rustig op de bank zitten niet genoeg? Die vraag gaan we hier niet beantwoorden. Wat we wel weten, is dat slecht slapen leidt tot een lagere kwaliteit van leven. Je hebt minder energie, ziet overal als een berg tegenop en presteert minder. En wist je dat je bij minder slaap ook eerder geneigd bent om ongezond te eten? Kortom, reden genoeg om je slaapproblemen onmiddellijk te lijf te gaan of je slaapkwaliteit nog verder te verbeteren. Geen paniek, want je nachtrust verbeteren hoeft helemaal niet duur te zijn! 

Eenvoudige en betaalbare middelen waarmee jij beter slaapt

In de natuur zijn er heel wat kruiden en planten te vinden die jou kunnen helpen om tot rust te komen. Er is veel onderzoek naar geweest, waardoor hier inmiddels een behoorlijke hoeveelheid kennis beschikbaar. Het voordeel van vrij verkrijgbare middelen is dat ze niet verslavend zijn en je er niet afhankelijk van wordt. Daarnaast heb je geen recept van een arts nodig om eraan te komen. Daarom bepaal jij helemaal zelf wat voor jou het beste werkt. Zo gebruikten de Grieken en Romeinen bijvoorbeeld het kruid Valeriaan al om beter te slapen.

Lekkere en creatieve recepten voor een gezond dieet

Veel mensen worden een beetje nerveus van het woord ‘dieet’. Onnodig, zolang je maar niet kiest voor spoeddiëten waarmee je meerdere kilo’s per week verliest. De kunst is om lekkere en gezonde recepten uit te kiezen waarvan je geniet. Hierdoor houd je het gemakkelijk(er) vol en wordt het een nieuwe gewoonte. Houd het minstens dertig dagen vol en je zult zien dat je niet meer anders wil. Streef naar veel variatie en onbewerkte ingrediënten. Daardoor voelt diëten niet langer als een straf. Hiermee – in combinatie met dagelijks bewegen – realiseer je vanzelf een gezond en fit lichaam.