Zenova zonnebrand van Action | is ’t wat?

Action heeft sinds kort een uitgebreide lijn zonbeschermingsproducten van eigen merk. Supervoordelige zonnebrandcrèmes, -sprays en producten om je huid te verzorgen na een dagje zon. En zal ik je eens wat verklappen? Ik wist het eerder dan welke (budget)blogger dan ook. Hoe dan? Dat ga ik je vertellen. O, en natuurlijk probeerde ik de goedkope zonproducten van Zenova ook uit! Is Zenova een alternatief voor dure smeersels?

Goh, dat komt me bekend voor! “Zenova. Zorgeloos in de zon. Op vakantie of in eigen tuin volop van de zon genieten? Dat doe je met de voordelige producten van Zenova die je huid optimaal beschermen en verzorgen. De sprays en milks zijn waterresistent, rijk aan vitamine E en geschikt voor iedere huid! Natuurlijk is er ook speciaal aan de kids gedacht én bevat de lijn ook fijne producten voor ná een dagje zon.” Die tekst is namelijk uit mijn toetsenbord verschenen. En dan begrijp je precies wat ik net bedoelde … Ik werk namelijk (vanuit mijn eigen tekstbureau) een aantal dagen per week bij Action op kantoor om op tekstvlak te ondersteunen waar nodig.

Dat betekent dat ik altijd als eerste op de hoogte ben van alle aanbiedingen en acties, nieuwe producten en nieuwe eigen merken. Ik vind het niet sjiek om dat dan via mijn blog de wereld in te slingeren … dus vandaar dat je daar niets over hoort. De grap is: maar weinig mensen weten daar ook dat ik blog. En dus werd ik heel netjes gewoon via het PR-bureau benaderd of ik de producten wilde uitproberen voor Budgetproof. Maar natuurlijk!

Budgetproof zonnebrandcrèmes en -sprays van Actions Zenova

 • Zenova Sun Cream Face SPF 30, €2,49
 • Zenova Protect & Bronze Milk SPF 20, €2,95
 • Zenova Sun Spray SPF 20, €2,79
 • Zenova Sun Spray SPF 30 €3,69
 • Zenova Sun Spray SPF 50, €4,79
 • Zenova Sun Milk Sensitive SPF 20, €1,95
 • Zenova Sun Milk Sensitive SPF 30 €2,79
 • Zenova Sun Milk Sensitive SPF 50, €3,79
 • Zenova Protect & Bronze Milk SPF 20, €2,95
 • Zenova Sun Oil Spray SPF 6, €2,95
 • Zenova Sun Spray Clear & Protect SPF 30, €3,79

Goedkope zonbescherming voor kinderen van Actions Zenova

 • Zenova Kids Sun Spray SPF 30, €3,95
 • Zenova Kids Sun Spray SPF 50+, €4,95
 • Zenova Kids Sun Roll-On SPF 50+, €2,79

Voordelige aftersun van Actions Zenova

 • Zenova Aftersun Spray, €1,95
 • Zenova Aftersun Milk, €1,49
 • Zenova Aloe Vera Cooling Gel, €1,79

Zonder alcohol parabenen, minerale olie en siliconen

Kijk eens aan! Prettige producten waar geen alcohol, parabenen, minerale olie of siliconen in zitten (tenminste, in de meeste producten) en die ook nog eens lief zijn voor je portemonnee. Daar wordt je huid (en jij) toch blij van? In de meeste producten zit wel (een beetje parfum), maar dat staat vaak onderaan de ingrediëntenlijst. Dat betekent dat er maar heel weinig van in zit. Liever ook geen parfum? Kies dan voor de sensitive-variant. Let ook op met de sprays, want die bevatten vaak wel alcohol. Al met al: goed nagedacht door Action over de ingrediëntenlijst. Zo min mogelijk ‘nasties‘. Yes!

Speciale zonbeschermingsproducten voor kinderen

Ook aan de kids is gedacht. Je hebt de keuze uit 2 sprays of een roll-on. De producten voor kinderen zijn een stuk milder en bevatten geen alcohol.

Witte waas?

Ik leerde onlangs van een dermatoloog dat de zonproducten die een witte waas achterlaten in de meeste gevallen beter beschermen dan zonbescherming die transparant is. Ik ben dus ook de producten met een wit waasje direct meer gaan waarderen. De zonbescherming van Action versmelt trouwens prima met de huid en laat geen waas achter. Toch wel een tikkie aantrekkelijker op het strand. Hij plakt wel een klein beetje, dus je wordt een ietsiepietsie zandmannetje op het strand.

Bescherming tegen UVB en UVA?

Wat ik van dezelfde dermatoloog leerde (en een beetje van een onderzoek van de Consumentenbond) is dat niet alle zonnebrandcrèmes of -sprays je beschermen tegen UVB en UVA. En dat is een kwalijke zak, want beide zijn schadelijk voor je. Gelukkig hebben de producten van Zenova een goede mix.

Hoe is de geur?

Van de geur had ik wat meer verwacht. Niet dat de producten vies ruiken hoor, helemaal niet zelfs. Het ruikt gewoon simpel naar zonnebrand en vakantie ;).De standaard zonbeschermingsgeur zo’n beetje. Stiekem had ik liever een lekker(der) geurtje gehad, maar dan krijg je natuurlijk ook weer meer parfum in de producten. Het is dus het een of het ander. De geur doet met trouwens heel erg denken aan een spray die ik eerder had van Biodermal. Geen slechte naam om in gezelschap van te verkeren. De aftersun-producten ruiken overigens een stuk frisser.

Beeld: Action.

Wat is mijn ervaring met de zonbescherming van Zenova

De verpakking had wat mij betreft wat sexyer gemogen en de geur ben ik ook niet door verrast, maar verder zijn deze goedkope zonnebrandcrèmes, -sprays en afertsunproducten met vlag en wimpel geslaagd voor de test. Ze hebben me goed beschermd tegen de zon, zijn prettig in gebruik en lief voor huid en portemonnee. Een prima alternatief dus voor de duurdere smeersels op de markt.

Extra fijn: de Consumentenbond gaf Zenova Sun spray SPF 30 in 2020 het predikaat ‘Beste koop’. In 2021 was Zenova zonnemelk SPF 50 de beste koop volgens de bond.

One thought on “Zenova zonnebrand van Action | is ’t wat?

Comments are closed.