Gratis wandelroute door upcoming Parijs + hotspots

Oke. Parijs is altijd een goed idee. Maar als je al eerder in Parijs bent geweest, dan heb je de Eiffeltoren en Avenue des Champs-Élysées op een gegeven moment wel gezien. Een topidee is dan om lekker door de opkomende wijken Belleville, Canal Saint-Martin en Ménilmontant te slenteren.

hotspots Parijs

7x Parijse hotspots in Belleville, Canal Saint-Martin & Ménilmontant

De volkswijken liggen in het 10e en 19e arrondissement, en rondom het Canal Saint-Martin en het Bassin de la Villette duiken steeds meer hippe plekken op. Van brocantewinkels tot hotels, van leuke restaurantjes tot culturele hotspots. In de arbeiderswijk Belleville, waar Édith Piaf opgroeide, proef je nog het oude Parijs. Straatjes vol originele winkeletjes, waaronder pop-upstores waar jonge designers hun producten verkopen. Roosje Nieman van Time to momo (je weet wel, die superleuke reisgidsjes) tipt de laatste nieuwe hotspots in deze wijken:

Paname Brewing Company – beste bier van Parijs

Het beste huisgebrouwen bier van Parijs drink je volgens Roosje bij Paname Brewing Company, aan het noorden van de Quai de la Loire. Op het terras aan het water geniet je van een koud biertje met streetfood zoals pizza, quesadillas of een burger. De brouwerij heeft standaard 5 huisgebrouwen bieren in het assortiment en experimenteert daarnaast met seizoensbieren, waardoor je bij elk bezoek iets nieuws kunt proeven.

Veganistisch of glutenvrij eten bij Zoé Bouillon

Het is in Parijs lastig om een goed veganistisch of glutenvrij restaurant te vinden. Bij Zoé Bouillon kun je echter terecht voor een gezond maal dat zowel lekker als goedkoop is. Het vriendelijk personeel achter de bar zal je enthousiast vertellen over alle gerechten en menuformules. Vergeet niet ook een van de desserts te proberen, ze smaken overheerlijk.

Perfecte Parijse cadeautjes kopen bij Pop Market

Pop Market is een van die winkels waar je eigenlijk alles wilt kopen. Deze schattige winkel staat vol met leuke hebbedingetjes, zoals sieraden, speelgoed en kleurrijke decoraties voor in huis. Elke aankoop hier is perfect als cadeau, maar bijna te leuk om weg te geven.

hotspots Parijs - cafe A
Beeld: Cafe A.

Café A – luieren in de tuin van dit kunstzinnige café

Café A is gevestigd in een voormalig klooster en een echt rustpunt in het hart van Parijs. In het kunstzinnige café zijn regelmatig tentoonstellingen te zien en de tafels zijn versierd met werken van jonge Parijse kunstenaars. Een echt aanrader is echter de tuin, waar je heerlijk in ligstoelen kunt bijkomen in de zon.

Waar de digital nomads werken: CRAFT

CRAFT is een trendy plek waar veel creatieve freelancers komen om te werken. Het interieur is modern en het café beschikt over een uitgebreide collectie kunst- en modetijdschriften. De koffie smaakt er goed. Vergeet ook vooral jezelf niet te trakteren op een lekker gebakje!

Franse merken shoppen bij Centre Commercial

Centre Commercial is de perfecte winkel als je op zoek bent naar bijzondere Franse merken, zoals Repetto en Isabel Marant. Je kunt hier ook terecht voor kleding en accessoires van opkomende designers. Alle merken die door de winkel worden verkocht, schenken extra aandacht aan kwaliteit en sociaal en ecologisch verantwoorde productie.

hotspots Parijs - lavomatic
Beeld: Lavomatic.

Geheime cocktailbar Lavomatic

Lavomatic lijkt op het eerste gezicht een normale wasserette, maar hier kun je voor meer terecht dan alleen het draaien van wasjes. Druk je bij een van de machines op een knopje, dan opent zich een geheime deur naar een kleine, intieme cocktailbar. Je zult hier geen standaard mojito vinden, maar bijzondere cocktails, gemaakt van de beste, verse ingrediënten. Lavomatic bevindt zich vlak bij het bruisende République en is hierdoor de perfecte uitvalsbasis, mocht je achteraf nog willen uitgaan.

Download de hippe wandelroute door Parijs gratis

#budgetTIP! Nog tot eind van deze maand (februari) is de time to momo-route door Belleville, Canal Saint-Martin & Ménilmontant (t.w.v. € 2,99) GRATIS te downloaden in de time to momo app (Android & iPhone) én webshop.

One thought on “Gratis wandelroute door upcoming Parijs + hotspots

Comments are closed.