Uitverkoop-tip: wanneer iets niet je maat is

Shoppen in de SALE betekent creatief omgaan met maten. Budgettip: make it work. Dit denimpakkie met luipaardprint vond ik vorige week voor €15,99 bij Zara. Hallo zeg! Niet mijn maat, maar dankzij de tailleriem komt dat helemaal goed. Echt zo’n pak voor de dagen dat je geen zin hebt om over je outfit na te denken maar wél een behoorlijk statement maakt. Zoals een zondag.

In de uitverkoop komt het natuurlijk regelmatig voor dat iets niet meer in jouw maat te verkrijgen is. Balen! Maar niet getreurd. Staar je niet blind op de maat op het labeltje. Normaal draag ik meestal een S, maar dit pak is een maat L. Door de tailleriem kan ik het kledingstuk zo aansnoeren dat ik ‘m prima (nog wel een beetje oversized) kan dragen. Origineel is dit als een redelijk nauwsluitend pak bedoeld, maar daar hou ik helemaal niet van.

Wanneer je een item vindt tijdens de SALE waar je helemaal verliefd op wordt, pas het dan altijd! Met een riem, koord, of elastiek kan je vaak een heleboel. Het draait dus niet om de maat, maar om de vorm. Nu wil ik je vooral niet motiveren om kleding te kopen die niet past, dus wees wel altijd eerlijk tegen jezelf.