Tips voor een knus interieur ná de feestdagen

Januari is echt zo’n ‘meh-maand’. Alle kleurrijke kerstversiering wordt weer in een doos gepropt en de lampjes gaan weer naar zolder. Zo ziet het er thuis ineens een stuk minder feestelijk en gezellig uit. Maak je huis extra knus met deze 6 simpele en goedkope tips voor je winterinterieur.

Kleuraccenten

Vermijd de winterdip door je interieur op te vrolijken met leuke, warme kleuren. Een gekleurde deken of een kussen met een opvallend patroon doet al wonderen. Ze zorgen ervoor dat een neutraal interieur niet zo kil wordt als het weer buiten. En die felgekleurde elementen doen het natuurlijk het hele jaar door goed, zodat je lekker lang van je nieuwe aanwinsten kan genieten.

Verzamel om de haard

Nu het nog fris is buiten, kan je nog lekker vaak genieten van de open haard. Tenminste, als jij een van de lucky ones bent met een open haard. Een voordelige manier om je woonkamer lekker knus en warm te houden.

De focus verschuift tijdens de koude maanden al snel naar de haard. Geef je haard een snelle make-over zodat hij klaar is voor al die extra aandacht. Een grote spiegel boven de schoorsteenmantel maakt het echt het middelpunt van de kamer. En vergeet je mooiste decoratiespulletjes niet op de mantel te showen.

Plaats de meubels ook om de haard, zodat je hier automatisch gezellig samenkomt. Nu alleen nog goedkoop openhaardhout shoppen en jouw knusse avonden en weekenden bij de open haard kunnen niet meer stuk.

Extra kussentjes

Voeg een paar extra knusse kussens toe voor een snelle winterstijlupdate. Speelse patronen steken mooi af tegen donkere houten vloeren en maken een fluwelen bank extra gezellig. Kies accentkussens in kleuren en patronen die passen bij je bestaande decor om ervoor te zorgen dat je alleen de kussentjes hoeft aan te passen – en niet je interieur.

Maximaliseer het licht

De dagen zijn al zo kort, dus geniet zo lang en veel mogelijk van dat beetje licht wat we hebben. Hang een grote spiegel op een lege stuk muur of boven de mantel om het licht in de ruimte te reflecteren. Maak van de spiegel een echte eyecatcher en schilder het frame in een opvallende kleur. En nestel je lekker met een kussen en kaars in de vensterbank om te genieten van daglicht.

Vleugje luxe voor je slaapkamer

’s Winters willen we allemaal langer slapen. Het liefst ga ik in winterslaap en verblijf ik de koude maanden in m’n slaapkamer. Geef je slaapkamer een snelle met mooi beddengoed, een sprei en bijpassende kussens. Winters beddengoed in combinatie met accenten van nepbont maken van je slaapkamer een gezellig toevluchtsoord.

De geur van het seizoen

Hoewel je met accessoires een heel eind komt om je huis gezellig te maken, maken de geuren van het seizoen een warm thuis helemaal af. Brand kaarsjes in winterse geuren, zoals appeltaart, kaneel of dennennaalden. Shop kaarsen die lekker ruiken én die gezien mogen worden op de schoorsteenmantel.