Alleen maar liefde voor Love & Peas | hotspot Den Haag

Een héle tijd terug kroop ik – na wakker geworden te zijn in ’t mooie Kingkool Hostel – op een gouden fietsje van Cycle & the City (aanrader als je Den Haag beter wilt leren kennen). Het zonnetje scheen volop en tijdens een supertoffe, bomvolle bloggertour reden we met een warm windje langs onze blote benen naar talloze hotspots van de echte Heroes of the Hague. To name a few: de ambachtelijke bakkerij Hessing, de überchille beachclub en surfschool HartBeach (Scheveningen), de pier in Scheveningen (inclusief reuzenrad) … én restaurant Love & Peas.

Restaurant Den Haag hotspot Love & Peas

Nieuw favoriet (budgetproof) restaurant in Den Haag

Ik moest eerder afhaken die dag omdat ik ook nog verwacht werd bij de collectiepresentatie van Wenz, maar man, man, man. Wat ben ik blij dat Love & Peas mijn laatste stop was die dag. Hoewel we al enorm veel te ‘snoepen’ hadden gekregen (Haagse kakker, Ooievaartkoekjes, croissant, krentenbol, sapjes, Haagse Jantjes) heb ik me toch een partij gesmikkeld bij Love & Peas.

Restaurant Den Haag hotspot Love & Peas

De naam zegt het al iets met erwten. Kikkererwten om precies te zijn. Nu ben ik alles behalve een vegetariër. Vegetarisch is zelfs meestal helemaal niet mijn favoriet. Maar hier… Hier wilde ik alles opeten. Van de verschillende soorten hummus tot shakshuka, falafel, baba ghanoush, salade, pittabrood en het toetje: warme vijgen met ehhh iets met sesam. I died and went to restaurant heaven.

Restaurant Den Haag hotspot Love & Peas

Ik woon in Haarlem, dus Den Haag is niet per se om de hoek. Maar gelukkig heb ik een vriendinnetje in Den Haag wonen. Ik weet al waar onze toekomstige dinnerdates gaan plaatsvinden.

Make hummus, not war!

Mooi verhaal ook. Een Israëliër en een Palestijn die samen een hummus-restaurant beginnen waar ze niet alleen de gerechten, maar ook de sfeer van ’thuis’ willen meegeven. Kijk vooral ook even dit fragment.

En wat een voorbereiding zit er in de bereiding van hummus! Hallelujah. Ik was zó enorm weg van 1 bepaalde soort hummus (waar de kikkererwten niet helemaal tot moes gemalen zijn, zóóó lekker) dat ik dat thuis wel wilde maken. Ik kreeg – heel lief – een demonstratie van Yuval.

Restaurant Den Haag hotspot Love & Peas
Dit is dus mijn grote hummus-liefde!

Toen ik hoorde hoe lang het duurt om die erwten te weken en koken wist ik al dat ik dit thuis nooit zelf ga fabriceren. Vaker naar Den Haag afreizen dus. I’m in love. Verliefd op dit restaurant. De gastvrijheid van Yuval en Muawi, de sfeer, de inrichting én het eten. Ik wil hier aanschuiven en nooit meer weggaan.

Je vindt Love & Peas aan de Weimarstraat op nummer 37a.

Restaurant Den Haag hotspot Love & Peas