Tips voor de perfecte koffiepauze

Ah, de koffiepauze: een heerlijk moment om even stoom af te blazen en bij te tanken. Alleen, of samen met collega’s. Hoe kan je jouw koffiepauzes nóg fijner maken zonder diep in de buidel te tasten? Van je lievelingsmok tot doe-het-zelf koffiesiroop: met deze tips verander je een alledaagse koffiepauze in een moment waar je energie van krijgt. Met elke slok, verdwijnt er weer een beetje stress als sneeuw voor de zon…

Waarom je koffiepauzes niet moet overslaan

Schieten koffiepauzes er op jouw werk ook vaak bij in? Maak er werk van! Zo’n korte pauze is namelijk belangrijk om even afstand te nemen van je werk. Zo kan je daarna weer productiever aan de gang. En ook voor de band met je collega’s zijn ze van grote waarde. Want, wie samen koffiedrinkt werkt ook fijner samen. Wil je eens wat andere collega’s spreken tijdens de koffiepauze of alle collega’s achter hun bureau wegsleuren? Organiseer korte koffieproeverijtjes! Hartstikke gezellig én belangrijk voor het teamgevoel.

Geef je koffiepauze een persoonlijk tintje met je favoriete mok

Een exemplaar versierd met je naam, het jubileum van je werkgever of een quote… iedereen heeft een lievelingsmok. En koffie smaakt nog beter uit je favoriete mok, dat weten we allemaal! Nog geen favoriete mok? Ga op zoek binnen het bedrijf en je koffie smaakt de volgende koffiepauze direct (nog) beter. Maar mokken van collega’s zijn natuurlijk off-limit.

Mokken met het logo van het bedrijf is een slim branding-foefje dat de professionele sfeer op elke werkplek kan verbeteren. Door het logo van je bedrijf te verwerken in mokken die tijdens koffiepauzes worden gebruikt, creëer je een gevoel van eenheid en trots onder werknemers, waardoor hun band met de organisatie wordt versterkt. Bovendien zijn mokken met een merknaam ook ideaal als subtiel marketingmateriaal. Klanten, bezoekers en potentiële zakenpartners, waarschijnlijk drinken ze allemaal koffie uit zo’n mok.

Heeft jouw bedrijf nog geen gepersonaliseerde mokken? Je kan mokken bedrukken zo goedkoop of duur maken als je wilt, en het is zo gepiept. Bij Promofit heb je al herbruikbare bedrukte plastic mokken vanaf €0,63. Glazen mokken beginnen bij een vanaf-prijs van €1,03.

WEETJE // Wist je dat het niet verplicht is voor je werkgever om voor koffie ze zorgen? En het hoeft helemaal niet gratis te zijn. Studies tonen echter aan dat 54 procent van de werknemers het gevoel heeft productiever te zijn na een kopje koffie, dus misschien is het wel een slim idee om voor koffie te zorgen ;-).

Koffiesiroop zelf maken

Door een vleugje extra smaak aan je koffie toe te voegen, verander je een kopje koffie van een simpel opkikkertje in een echte traktatie. Maak zelf siropen met een smaakje, zoals vanille, munt of hazelnoten. Het is niet alleen een budgetvriendelijk alternatief, je weet ook precies wat erin zit. Door je eigen siropen te maken, heb je volledige controle over de ingrediënten, waardoor je kunt experimenteren met leuke smaakcombinaties en kunstmatige toevoegingen kunt vermijden.

Vanille koffiesiroop

Combineer gelijke delen water en suiker in een steelpan, samen met een vanillestokje of puur vanille-extract. Laat sudderen tot de suiker is opgelost, laat dan afkoelen voordat je het zeeft en in een fles giet.

Hazelnoot koffiesiroop

Rooster hazelnoten in een droge koekenpan tot ze geurig zijn en voeg ze dan toe aan een simpele siroop (1 deel water op 1 deel suiker). Laat een uur trekken, zeef dan de noten eruit en zet in de koelkast.

Munt koffiesiroop

Kook water en suiker samen tot de suiker is opgelost, voeg dan verse muntblaadjes toe en laat trekken tot je de gewenste smaak hebt. Zeef en koel af voor gebruik.

Als je eenmaal zelfgemaakte siropen in elkaar hebt geflanst, is het superleuk om ze te delen met collega’s. Bewaar je siropen in goed afgesloten flessen in de koelkast zodat ze vers blijven. Label elke fles met de smaak en bereidingsdatum. Maak tijdens de koffiepauzes je doe-het-zelf-siroop-hoekje in de koffiehoek van het kantoor kantoor en moedig collega’s aan om lekker creatief te zijn met hun koffiebrouwsels.

Een opgeruimd en georganiseerd koffiehoekje

Een goed georganiseerd en opgeruimd koffiehoekje is belangrijk voor een gezellige en efficiënte koffiepauze. Gebruik verticale opbergoplossingen zoals planken of rekken aan de muur om koffiebekers, koffiepads, filters en andere benodigdheden op te bergen. Vooral in een klein kantoorkeukentje. Gebruik opbergboxen of -manden om kleinere spullen zoals roerstaafjes, suikerzakjes en servetten in te bewaren. Ga lekker creatief aan de slag met krijtbordjes of glasverf om een persoonlijk tintje toe te voegen en het voor iedereen makkelijk te maken om te vinden wat ze nodig hebben.

Werk je liever vanuit huis? Bekijk dan ook onze blog: 7 tips om thuis koffie te maken als een barista.

Geniet van je koffiepauze!