Tips om zo goedkoop mogelijk aan een werkende smartphone te komen

Een gloednieuwe smartphone neemt meestal een flinke hap uit je budget. Gelukkig zijn er genoeg manieren om aan een goed werkende telefoon te komen zonder je spaarrekening te plunderen. Laten we de mogelijkheden bekijken.

Een tweedehands smartphone kopen en deze laten repareren

De eerste tip die we je mee willen geven om zo goedkoop mogelijk aan een werkende smartphone te komen, is door een tweedehands smartphone (met gebreken) te kopen en deze te laten repareren. Dit komt doordat mensen vaak niet functionerende mobiele telefoons voor een spotprijsje weggeven. Maar met behulp van bijvoorbeeld een iPhone reparatie kan een mobiel weer als nieuw werken. Door deze geheime tip toe te passen, bespaar je ontzettend veel geld.

Een refurbished smartphone aanschaffen

Een andere geweldige manier om geld te besparen, is het kopen van een refurbished smartphone. Refurbished betekent dat de telefoon eerder gebruikt is, maar volledig is opgeknapt en getest om ervoor te zorgen dat hij weer als nieuw werkt. Het is alsof je een nieuwe telefoon krijgt, maar dan voor een veel lagere prijs. Bovendien is voor een refurbished telefoon kiezen ook nog eens goed voor het milieu. Door een telefoon een tweede leven te geven, help je mee aan het verminderen van elektronisch afval. Dat is dus een win-win!

Prijzen vergelijken tussen verschillende providers

Een superhandige stap die je niet mag overslaan om een goedkope smartphone te scoren, is het vergelijken van prijzen tussen verschillende providers. Niet alle providers hanteren dezelfde prijzen voor hun smartphones en abonnementen. Een beetje tijd besteden aan het onderzoeken van de verschillende opties scheelt je op de lange termijn veel geld. Het is net als boodschappen doen – je vergelijkt ook de prijzen van verschillende supermarkten om de beste deal te krijgen, toch? Hetzelfde principe is van toepassing op het kopen van een smartphone.

Naar aanbiedingen en promoties zoeken

Het is altijd een goed idee om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen en promoties. Veel providers hebben speciale deals tijdens feestdagen, Black Friday, of zelfs aan het begin van een nieuw schooljaar. Deze promoties bevatten aanzienlijke kortingen op smartphones of extra’s zoals data of belminuten. Het helpt om je in te schrijven voor nieuwsbrieven van je favoriete providers of om hun sociale-media-kanalen in de gaten te houden. Dit kan je een aardig zakcentje besparen.

Een model van het jaar daarvoor kopen

Overweeg ook om een model van het vorige jaar te kopen, zodra de nieuwste smartphones uitkomen. De prijzen van de ‘oude’ modellen dalen meestal aanzienlijk zodra de nieuwe versie wordt aangekondigd. Hoewel ze misschien niet de allernieuwste functies hebben, zijn deze smartphones nog steeds van hoge kwaliteit en bieden ze alle functionaliteiten die je nodig hebt. Door dit te doen krijg je nog steeds een geweldige smartphone, maar voor een veel lagere prijs.