Sneakerliefde: hoe ik zomaar ineens alleen nog maar sneakers draag

M’n favoriete paren van dit moment

Als je me vorig jaar had verteld dat ik tegenwoordig alleen nog maar platte schoenen, sneakers en sneakerwedges draag dan had ik je waarschijnlijk heel hard uitgelachen. Ik? Alleen maar aan de gympies en sneakers? No way. Ik was veel te gek op glamschoenen en gigantische palen van hakken. Inmiddels heb ik een grote liefde voor sneakers ontwikkeld en grijp ik als eerste m’n Converse All Star-gympies of Nikies uit de kast om een outfit af te maken. Wil ik dan toch een paar centimeter aan m’n 1 meter 80 toevoegen? Dan ga ik ook voor een sneakervariant: de sneakerwedge. Verborgen hakken! Wat een uitvinding.

Budget én sneaker fan

Het begon allemaal met de lompe Nikes onder een rokje of jurkje-trend. Dat zag ik ook wel zitten. Eén nadeel van sneakers voor een budgetfan zoals ik: mooie sneakers zijn duur. Dus ik heb me een lange tijd verzet tegen mooie sneakers, maar het niet volgehouden. Sinds dit jaar ben ik dan ook (trotse) eigenaar van een paar flitsende Nikes en 2 paar Converse All Stars om elke outfit mee te casual-ficeren (nee dit woord bestaat niet, maar je hebt er nu vast wel een idee bij!). Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat m’n vriendje groot sponsor van m’n nieuwe voorliefde voor sportieve schoentjes is: van hem kreeg ik de afgelopen tijd 2 paar cadeau. Sinds een paar maanden ben ik een budget én sneaker fan. Zelfs de schoentjes die ik speciaal voor m’n vakantie kocht lijken bijzonder veel op Nikes. Oké, een hele budgetvariant daarvan, dat wel. Het gaat zelfs zo ver dat ik afgelopen weekend in de IJhallen een groot deel van m’n hakken-collectie heb verkocht aan mede-koopjesjagers (daar later meer over) en in m’n nieuwe huisje maar 1(!) paar hakken te vinden is.

Nu ben ik heel benieuwd, kies jij sinds de sneakertrend ook meer voor platte schoenen en sneakers?

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

6 thoughts on “Sneakerliefde: hoe ik zomaar ineens alleen nog maar sneakers draag

  1. Zo herkenbaar! Ik heb (nog steeds) ontelbaar veel hakken maar draag de laatste tijd het liefst mijn sneakers. Favoriet zijn mijn Roshe Runs en Superga’s.

Comments are closed.