Anne-Lotte proeft: eerlijk en puur eten bij Effen Grijs in Haarlem

Sinds ik in het bezit ben van de digitale RestaurantKaart, heb ik het voorrecht om vaker uit eten te kunnen. Zo kom ik bij leuke eetcafés, luxueuze sterrenzaken en echte parels, waaronder het culinaire Effen Grijs in Haarlem

Eerlijk en puur eten

Toen Effen Grijs in 2016 net gevestigd was in de Lange Veerstraat in Haarlem, ben ik er voor de eerste keer gaan eten. Wat werden we aangenaam verrast: culinaire gerechten met eerlijke en pure ingrediënten, afgestemd op het seizoen in een informele sfeer. En ook de bijpassende wijnen waren verrukkelijk. We hebben die avond echt genoten, dus hierna wist ik: ik kom nog eens terug!

Opnieuw een heerlijke avond

Zo’n 2 jaar later, op een donderdagavond in februari, besluit ik om inderdaad weer eens terug te gaan. Ik reserveer via de website en vermeld daarbij dat ik met RestaurantKaart kom eten. Een aantal dagen later stappen we binnen en we worden zeer hartelijk ontvangen. We voelen ons direct welkom en het belooft weer een heerlijke avond te worden!

Ook naarmate de avond vordert, worden we door zowel de gastvrouw als de gastheer ontzettend vriendelijk geholpen. We mogen gerechten delen, er worden ons suggesties gedaan en we worden ook geadviseerd welke wijnen het beste bij de gerechten passen, zonder dat we hierom vragen. Mijn horeca-hart gaat hier sneller van kloppen, want – hoe pijnlijk ook – helaas zie je deze service tegenwoordig niet vaak meer.

Effen Grijs wordt Julian & Olivers

Wil je zelf meemaken wat ik bedoel? Dan moet je snel zijn, want Effen Grijs wordt per 1 april Julian & Olivers. De eigenaren hebben besloten dat het tijd is om verder te gaan en hebben al meer bereikt dan ze voor ogen hadden. Effen Grijs is ooit gestart als pop-up restaurant en is gegroeid tot een volwaardig, culinair restaurant in hartje Haarlem. Wacht niet te lang, want het is echt de moeite waard om nog even langs te gaan voordat het haar deuren sluit!

Tafelen met RestaurantKaart

Wij gingen tafelen met de digitale RestaurantKaart: een briljant concept waarbij meer dan 600 restaurants zijn aangesloten in heel Nederland. Met RestaurantKaart konden we deze donderdag genieten van de lekkerste gerechten van de menukaart en dat met maar liefst 50% korting. En ook mijn tafelgenoot kon van deze korting profiteren, want de korting is op basis van twee personen. Zo wordt uit eten gaan nog voordeliger en heeft het door jou gekozen restaurant extra gezelligheid over de vloer!