Op m’n bucketlist: wandelen in Spanje van vuurtoren naar vuurtoren

Nu het buiten koud en nat is, denk ik stiekem alvast aan de zomervakantie. Welke droomvakanties gaan we volgend jaar waarmaken? Dit jaar stond ik ineens met m’n blote voeten in het Marokkaanse zand en zat ik met m’n vingers in de tajine met 10 andere familieleden van onze gids. Dat had ik rond deze tijd vorig jaar echt niet kunnen bedenken. Eigenlijk wil ik komend jaar weer heel graag een mega relaxte vakantie doen. En laat er nou net iets op mijn bucketlist staan wat daar goed bij aansluit: wandelen in Spanje van vuurtoren naar vuurtoren.

Mijn nieuw ontdekte liefde voor wandelvakanties

In 2016 wandelden en klommen mijn vriend en ik door de Oostenrijkse bergen van de Kitzbüheler Alpen. Ik zoog m’n longen vol frisse berglucht en verwonderde me over hoe goed ik me daarbij voelde. 5 dagen lang banjerden we door de Oostenrijkse natuur en dat deed echt wonderen voor de chaos in m’n hoofd en m’n gemoedstoestand. Hoe bejaard het misschien ook klinkt (dat is het trouwens echt niet): ik wil graag meer wandelvakanties vieren. De eerstvolgende bij voorkeur in Spanje. Noord-West Spanje om precies te zijn.

Tijdens de O Camiño dos Faros-wandelroute loop je dus in Galicië van vuurtoren naar vuurtoren. Het is een flinke kluif, want je bent 8 dagen onderweg en hebt uiteindelijk 200 kilometer in de benen. Je hebt dan onderweg wel 7 vuurtorens gespot en wandelt van van Malpica in het oosten tot Fisterra (Cabo Finisterre) in het westen. Je bevindt je dagelijks op het randje van de Spaanse kuststrook op smalle, slingerende paadjes, in beboste gebieden (met varens) en op de mooiste kliffen. O, en natuurlijk zou een vakantie in Spanje niet compleet zijn zonder een mooi strand. Yes please! Wanneer kan ik vertrekken?

Dromen van de Spaanse O Camiño dos Faros-wandelroute en een eigen huis

Goed. Daar droom ik dus van. Maar ik heb wel meer dromen. Ik droom er ook van om te voet op ontdekkingstocht te gaan op La Gomera, één van de mooiste Canarische Eilanden. Of IJsland te bezoeken. En zo wil ik volgend jaar ook dolgraag een huis kopen, al is dat nogal een gedoe als eigen baas wanneer je dat alleen wilt doen. Niet dat het voorbij is met mijn vriend, maar zoals je misschien wel weet, heeft hij een bedrijfspand gekocht en is ‘ie ook eigen baas.

Wandelvakantie Oostenrijk hiken met de KATwalk

Een wandelvakantie kan met elk budget

Hoe het met het budget zit volgend jaar is dus nog totaal onbekend. Maar één van de voordelen van een wandelvakantie is dat je het zo goedkoop of kostbaar kan maken als je zelf wilt. Je kunt een tentje op je rug binden, maar ook kiezen voor een volledig verzorgde reis langs hotels en pensions. En doordat je de hele dag lekker onderweg bent, zul je ook niet veel uitgeven aan activiteiten. Al is het wel lekker om na een dag in de natuur ergens aan te schuiven voor een Spaanse lekkernij. Tenminste, dat vind ik écht vakantie! Gelukkig is uit eten gaan in Spanje lekker goedkoop vergeleken met Nederland.