De hel van abonnementen, contracten en automatische incasso’s stopzetten

Abonnementen waar je geen gebruik van maakt, goede doelen waar je niet meer achterstaat, contracten wat je ongewild aan vastzit of automatische incasso’s die je per direct stop wilt zetten. Stop ermee en bespaar op diensten waar je toch geen gebruik van maakt. Het is weer tijd voor een check! De sportschool, staatsloten, televisie; ik noem maar wat. Ook jij hebt vast iets lopen waar je eigenlijk vanaf zou moeten.

abonnement opzeggen

Vorig jaar probeerde ik mijn Ziggo abonnement op te zeggen omdat ik nooit televisie keek, maar dat ging niet geheel vlekkeloos. Zelfs met brieven van incassobureau’s tot gevolg. Ook over opzeggen bij KPN heb ik dit soort verhalen gehoord. Veel bedrijven geven ineens ‘niet thuis’ als je op wilt zeggen of hebben ingewikkelde procedures als je van een dienst af wilt. Herkenbaar voor velen! Hoe schrijf je en brief die voldoet aan alle eisen? Waar moet je opzegging aan voldoen? Gedoe. Dat moet makkelijker kunnen! Ik werd onlangs benaderd door Sepastop met een goed verhaal. Een leuke tip voor iedereen die zonder veel gedoe van een abonnement, incasso of dienst af wil. Op Sepastop.eu kun je namelijk de leveranciers selecteren waarbij je op wilt zeggen en je opzegbrief rolt zo uit de computer. Je kunt er dan voor kiezen om je brief zelf aangetekend te verzenden, of gebruik te maken van hun verzendservice.

Een automatische SEPA-incasso stopzetten

Er zijn verschillende redenen waarom je graag een automatische incasso stop zou willen zetten. Bijvoorbeeld omdat je zelf wilt bepalen wanneer het bedrag van je rekening wordt geschreven of om beter op te kunnen letten of er wel het juiste bedrag wordt gefactureerd. Vanaf 2014 moeten alle overschrijvingen en automatische incasso’s aan de SEPA-normen (Single Euro Payments Area) voldoen. Ook zijn ondernemingen, handelaars, overheden en consumenten verplicht deze SEPA-regelgeving na te leven. Wist je dat sinds 2014 automatische incasso’s ook niet meer via de bank lopen, maar door een leverancier beheerd worden? Een incasso stoppen kan dus ook niet meer via de bank. Blokkeren kan wel via je bank, maar daarvoor kun je een of boete voor het niet naleven van de overeenkomst krijgen. Een SEPA-incasso stoppen doe je uiteindelijk ook met een aangetekende brief. In deze brief moet je je persoonsgegevens, IBAN-nummer en mandaatreferte noemen. Hop hop, dit is een schop onder je billen om er zelf werk van te maken of het uit te besteden!

Heb jij weleens gedoe gehad met opzeggen en heb je al een opzegdienst overwogen?

2 thoughts on “De hel van abonnementen, contracten en automatische incasso’s stopzetten

  1. Gewoon even bellen en om een bevestiging vragen. Een schriftelijke opzegging duurt veel langer voor deze wordt behandeld en zo betaal je nog steeds ongewenst langer door. En vaak krijg je dan ook nog een mooie behoud aanbieding als het je om de prijs gaat 😉

    1. Haha ja, zou je denken, alleen werkt dat niet in alle gevallen zo makkelijk. Klopt wat je zegt over die aanbiedingen, retentie-aanbiedingen zijn altijd leuk!

Comments are closed.