Nieuw budgetinterieur? 5 tips voor een goede voorbereiding

Ho even! Hoe graag je ook aan de slag wilt met een nieuw budgetinterieur, wacht even met het uitzoeken van nieuwe verf of compleet nieuw meubilair. Volg deze tips voor de ultieme voorbereiding, zodat je zonder slag of stoot het budgetproof interieur van je dromen creëert.

  1. Denk goed na over de indeling

De nieuwe lay-out van de kamer voor ogen hebben is een van de ingrediënten voor een succesvolle transformatie. Of je nu voor een volledige woningrenovatie of een update van de keuken gaat. Neem je tijd en win advies in. Verken alle opties voordat je de sloophamers tevoorschijn tovert of je interieur de deur uit doet.

Zoek online naar gratis programmaatjes waarmee je een woonschets of 3D-tekening kan maken en experimenteer met de plaats van verschillende meubels voordat je met die zware kast of joekel van een bank gaat slepen.

Lees ook mijn andere budgetproof interieurblogs voor meer tips over een fijne indeling van de kamer.

Ook belangrijk: denk goed na over wat er precies moet veranderen, want soms zijn het de kleine veranderingen die een groot verschil maken. Vaak hoef je niet een hele kamer om te gooien – zeker niet allemaal in één keer – om de energie van een ruimte te upgraden. Vraag je eerst af wat het precies is wat de kamer saai of niet fijn maakt. Zo voorkom je onnodige kosten.

  1. Maak een moodboard en houd ‘m up to date

Een moodboard maken is niet alleen leuk (hallo Pinterest!) maar ook heel handig om je ideeen met anderen te communiceren. Of je nu je vriend moet overhalen of een interieurspecialist wilt laten zien wat je precies zoekt. 

Wanneer je een beperkt budget hebt, is een moodboard nog belangrijker. Zo kun je namelijk ook goed zien waar je naartoe werkt en waar je geld aan wilt uitgeven. Het helpt je precies in kaart te brengen hoe een ruimte eruit gaat zien, of alles bij elkaar past en of de balans en kleuren kloppen.

  1. Denk in drietallen

Drie is het magische getal heb ik ooit van een interieurexpert geleerd. Beperk stressvolle beslissingen tot een minimum en creëer een mooie interieur dat in balans is door dezelfde 3 materialen te verwerken in je interieurplannen. Ziet er niet alleen mooi uit, maar zo maak je meer een geheel van je kamer en is de afwerking eenvoudiger.

  1. Denk goed na over elke aankoop

Wanneer je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, weet je precies wat je zoekt en waar je naartoe wilt werken. Geef jezelf dan de tijd om goed na te denken over creatieve beslissingen en nieuwe aankopen. Zorg ervoor dat een nieuwe aankoop goed bij je visie voor de kamer past voordat je die pinpas door de automaat swipet. Houd rekening met je budget, hoe iets in een ruimte past én of je het echt nodig hebt. Ook al is iets misschien een koopje, als je niet helemaal weg bent van een item, koop het dan niet.

  1. Meld je aan voor gratis interieuradvies

Tip! Bij veel interieurzaken – zoals DeBommelMeubelen – kan je je aanmelden voor gratis (vrijblijvend) interieuradvies. Check wel even de voorwaarden van tevoren. Neem foto’s van je huidige interieur en een moodboard van je droominterieur mee naar zo’n gesprek. Op basis van jouw ideetjes en wensen kunnen ze tips geven en ideeën opperen. Doe er je voordeel mee! Toch altijd fijn om te horen van een specialist wat werkt en wat niet werkt in jouw interieur. Zo voorkom je miskopen en bespaar je jezelf geld en teleurstellingen.

2 thoughts on “Nieuw budgetinterieur? 5 tips voor een goede voorbereiding

  1. Dit is niet de eerste keer dat over een “moodboard” lees, dus wordt het tijd eentje te maken. Ik snap het idee erachter wel, dus die tip neem ik zeker mee 🙂

Comments are closed.