Naar bed met Trivago in Parijs

goedkoop hotel Parijs Trivago

Budget reizen naar Parijs met Trivago

Echt tijd samen met en voor elkaar is voor mij en m’n vriendje zeldzaam. Het stond al maanden op de planning en het was bijna in de soep gelopen, maar afgelopen weekend kwam het er dan eindelijk van. We hadden een weekend voor elkaar en wilden even lekker weg van alles. Een ieniemienie-vakantie. Het werd uiteindelijk een geslaagd bliksembezoek aan Parijs (klik voor mooie Parijs plaatjes).

Als budgetlover en reisliefhebber heb je vast wel eens van Trivago gehoord. Via Trivago kun je heel gemakkelijk prijzen van hotels vergelijken.

Goedkope hotels zoeken via de site/app

Ik maak er een sport van om voor ik op reis ga altijd de goedkoopste of beste budget hotels te  zoeken (en vinden). Nee geen sport, een hobby (want sporten vind ik niet leuk ;)). Ik zoek niet naar de goedkoopste hotels in het algemeen, maar naar de beste deal. Veel voor weinig. Daar houd ik van ;). Dus in dit geval een goede locatie, een goed hotel (niet zoals dit hotel) en een redelijke prijs. En dat is gelukt! op de dag zelf zelfs. 

Ik ben een planner, ik houd er van om voorbereid te zijn en van te voren alles te regelen. Last minute onderweg naar Parijs een hotel boeken voor dezelfde avond is helemaal niks voor mij. Geen voorpret dus dit keer, geen uren zoeken en hotels klikken. (Uhhhh ok, dat heb ik stiekem wel gedaan, maar niks geboekt ;)). Trivago verzameld alle deals voor je online en geeft een goed overzicht van de beste en goedkoopste deals. Je kunt al foto’s bekijken en informatie over het hotel lezen, maar via Trivago zelf kun je niet boeken. Trivago verzameld de aanbieders voor het betreffende hotel en verwijst je later door naar de site van de aanbieder van je keuze. Hier kun je dan je overnachting boeken.

Een (budget) hotel uitzoeken in Parijs. Hoe werkt het?

 1. Je zoekt op een bepaalde locatie. Ik zocht in dit geval op Parijs.
 2. Je kiest de datum van aankomst en vertrek.
 3. Eventueel kun je nog selecteren op afstand, wijk, aantal sterren, Wifi of niet, de grootte van het hotel, beoordeling, etc. Je kunt al je wensen opgeven!
 4. Trivago selecteert de hotels die aan jouw wensen voldoen.
 5. Als je op een hotel klikt krijg je een lijst met de aanbieders en prijzen. Je ziet dus heel snel welke aanbieders het goedkoopst is.
 6. Klik op de aanbieder naar keuze en Trivago verwijst je naar de site waar je dit hotel kunt boeken. (In mijn geval was dit Hotels.com).
 7. Boek de kamer.
 8. Klaar :D. Eitje hè? Duurt nog geen 5 minuten.

budget hotel Parijs Trivago

Last minute korting

Ergens op een snelweg in België koos ik uiteindelijk een hotel uit via de Trivago app. Handig! Toen ik eenmaal besloten had (dit proces kan bij mij best lang duren ;)), had ik binnen een paar minuten het hotel geboekt. Ik keek bij het kiezen van het hotel naar de locatie (daar betaal je fors voor in Parijs), een beetje naar het uiterlijk van de kamer en vooral naar de beoordeling door andere vakantiegangers. Een mooie bijkomstigheid was dat we ook nog eens 20% last-minute korting kregen. Korting, daar ben ik gek op! Waar let jij op als je een hotel boekt?

Uiteindelijk kwamen we in een ander hotel terecht (met meer sterren) maar daarover (en over ons leuke weekend) vertel ik later meer ;). We sliepen in de wijk Pigalle (arrondissement Opera), echt een aanrader. Stay tuned!

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

6 thoughts on “Naar bed met Trivago in Parijs

 1. Wat een leuk artikel! Ik ken Trivago inderdaad wel maar heb het nooit geprobeerd nog.

 2. Bedankt voor deze enorm handige tip! Ben zelf ook een big fan van spontane tripjes, dus dan komt dat wel van pas. Hoe was Parijs?!

 3. Ik vraag mij toch af hoe handig dit is, als je uiteindelijk toch in een ander hotel belandt?? Benieuwd naar je vervolg dus 🙂

  1. Haha, het is heel handig maar het hotel was overboekt waardoor ze een ander (beter) hotel voor ons hadden geregeld :).

Comments are closed.