Movies coming soon: juni

Eind van afgelopen jaar en begin van dit jaar had ik een Pathé Unlimited pas. Zo ééntje die je met rentepunten van ING kon kopen. Top was dat! Lekker vaak naar de bios, ook naar films waar je in eerste instantie niet zeker weet of ze leuk zijn. Meerdere films achter elkaar kijken, in je eentje naar de bios, het kan allemaal met zo’n pas :D. Jammer genoeg is m’n abonnement al een tijdje afgelopen. Eigenlijk heb ik wel weer zin om naar de bios te gaan. Eens kijken welke films er deze maand aan zitten te komen. Kijken jullie met me mee?

THE HANGOVER III. Een film waar velen naar uitkijken. Zelf heb ik alleen deel I gezien en ik heb er niet heel veel mee (ok Bradley C. is eyecandy) maar ik weet dat héél veel mensen echt niet meer kunnen stoppen met lachen door deze films.

The Wolfpack is back! Deze keer is er geen huwelijk. En ook geen vrijgezellenavond. Dus wat kan er nou mis gaan, toch? Maar als de Wolfpack op stap gaat, is alles mogelijk.

In de bios: sinds gisteren.

BEFORE MIDNIGHT. Als de trailer al zo suffig is, hoe zou de film dan zijn? Je zou bijna alleen al naar deze film gaan om te zien waar de hele film nou eigenlijk om gaat ;).

Negen jaar na de laatste rendez-vous en bijna twee decennia sinds hun eerste ontmoeting, treffen we Celine en Jesse dit keer in Griekenland. Inmiddels getrouwd en ouders van twee dochters. De zonovergoten vakantie zit er bijna op en beiden staan niet te popelen om terug te keren naar het werkende leven en de dagelijkse beslommeringen in Parijs. Tijdens de laatste nacht op het eiland komen Celine en Jesse’s angsten en frustraties boven tafel en staan ze voor de keuze: bij elkaar blijven of een punt achter de relatie zetten.

In de bios: 6 juni.

TRANCE. Geregisseerd door Danny Boyle en met stunners en top acteurs Rosario Dawson en James McAvoy. Een must-see in mijn ogen. Naar deze film ben ik wél benieuw.

Simon (James McAvoy) is een veilingmeester voor een gerenomeerd veilinghuis. Hij besluit om samen te gaan werken met een criminele bende om een zeer kostbaar kunstwerk te stelen. Maar als Simon bijkomt van een klap op zijn hoofd, opgelopen tijdens de roof, weet hij niet meer waar hij het schilderij verstopt heeft. Als zelfs martelen geen antwoorden oplevert, schakelt de leider van de bende (Vincent Cassel) een hypnotherapeute (Rosario Dawson) in, om de donkerste uithoeken van Simons brein te doorgronden. Naarmate zij dieper graaft in Simons beschadigde psyche worden de belangen groter en langzaamaan vervagen en verdwijnen de grenzen tussen verlangen, realiteit en hypnotische suggestie.

In de bios: 6 juni.

Meer releases in juni:

THE ICEMAN. Toegewijde vader, liefhebbende echtgenoot, gewetenloze huurmoordenaar. Richard Kuklinski pleegde naar eigen zeggen zijn eerste moord op zijn 13e en er zouden er nog tussen de 100 en 250 volgen – dat blijft een mysterie in het levensverhaal van The Iceman. Wat wel bekend is, vormt de basis van dit ijzingwekkende misdaaddrama met een intense hoofdrol voor Oscar-nominee Michael Shannon. Volg de bloederige carrière van Kuklinski van de eerste dagen bij de New Yorkse maffia tot zijn arrestatie in 1986. Pas toen kwamen zijn vrouw Deborah (Winona Ryder) en zijn drie kinderen tot de ontstellende ontdekking dat hun toegewijde man en vader eigenlijk een keiharde huurmoordenaar was. Hoe heeft hij zo lang weg kunnen komen met zijn duistere dubbelleven?

In de bios: 6 juni.

STAR TREK: INTO DARKNESS. De bemanning van de Enterprise wordt teruggeroepen naar de Aarde, waar blijkt dat de Starfleet en alles waar die voor staat, is vernietigd door een onstuitbare bedreiging vanuit hun eigen organisatie.In een wereld die in crisis verkeert en meer weg heeft van een oorlogsgebied leidt Captain Kirk de klopjacht op de levensgevaarlijke dader, met wie hij nog een persoonlijke rekening te vereffenen heeft. Er volgt een groots strategisch schaakspel op leven en dood. Liefdesrelaties en vriendschappen komen onder druk te staan en offers moeten worden gemaakt voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.

In de bios: 6 juni.

ONLY GOD FORGIVES. Only God Forgives is een misdaadthriller waarin een agent en een gangster het tegen elkaar moeten opnemen. Julian (Ryan Gosling) en zijn broer Billy runnen een boksclub in Bangkok, welke dient als dekmantel voor een drugsoperatie. Wanneer Billy vermoord wordt, komt hun moeder Jenna (Kristin Scott Thomas) naar Bangkok en zint op wraak. Julian gaat op zoek naar de moordenaar en komt terecht in een bloederige spiraal van woede, verraad en wraak. Uiteindelijk moet hij het opnemen tegen een beruchte Thaise agent, die ook wel ‘Engel van Wraak’ wordt genoemd.

In de bios:13 juni.

AFTER EARTH. Het is duizend jaar geleden dat de mensheid Aarde heeft verlaten. Totdat een gezin neerstort op onze planeet… Duizend jaar na rampzalige gebeurtenissen op aarde, waardoor de mensheid gedwongen is de planeet te verlaten, is Nova Prima het nieuwe thuis. De legendarische generaal Cypher Raige (Will Smith) keert na een lange dienstplicht terug naar zijn vervreemde familie, klaar om vader te zijn van zijn 13-jarige zoon Kitai (Jaden Smith). Wanneer een asteroïdenstorm het schip van Cypher en Kitai beschadigt, crashen ze op de nu onbekende en gevaarlijke aarde. Kitai moet door het bedreigende landschap trekken om hun schip te herstellen en om zijn vader van de dood te redden. Zijn hele leven wilde hij al soldaat worden, net als zijn vader. Vandaag is het zijn kans.

In de bios: 13 juni.

ADMISSION. Admission gaat over de verrassende wendingen die Portia Nathan (Tina Fey) en John Pressman (Paul Rudd) tegenkomen op weg naar geluk. Tina Fey en Paul Rudd spelen voor het eerst samen in de romantische komedie Admission van Academy Award genomineerde Paul Weitz (About a Boy, In Good Company). Admission gaat over de verrassende wendingen die Portia Nathan (Tina Fey) en John Pressman (Paul Rudd) tegenkomen op weg naar geluk. Portia Nathan (Tina Fey) werkt als toelatingscoördinator op de universiteit. Als de functie van decaan Clarence (Wallace Shawn) vrijkomt, starten Portia en haar geduchte rivale Corinne (Gloria Reuben) de strijd om deze aantrekkelijke functie. Tijdens haar reis op zoek naar nieuwe studenten, loopt ze onverwacht leraar en voormalig klasgenoot John Pressman (Paul Rudd) tegen het lijf. Zijn zoon Jeremia (Nat Wolff) hoopt toegelaten te worden tot Portia’s universiteit. Vanaf de ontmoeting groeit de liefde tussen John en Portia en komt Portia voor een lastig dilemma te staan. Laat ze Jeremia toe tot de universiteit en stelt ze hiermee haar relatie veilig of zet ze de scheidslijn van werk en privé op scherp?

In de bios: 20 juni.

DISCONNECT. Disconnect brengt verschillende verhaallijnen samen over mensen die op zoek zijn naar echte verbintenis in een wereld waarin iedereen virtueel met elkaar verbonden is. De verhalen ontwikkelen zich via aangrijpende gebeurtenissen. Verrassende twists onthullen een schokkende realiteit over ons dagelijks gebruik van communicatietechnologie. We leren talrijke onvergetelijke personages kennen, gespeeld door een fantastische cast, met eigentijdse, herkenbare verhalen. Het resultaat is een stijlvolle, meeslepende en actuele ontleding van de manier waarop technologie onze levens en relaties beïnvloedt. Hoe komt het dat we meer verbonden zijn dan ooit tevoren – en toch verder uit elkaar leven dan voorheen?

In de bios: 20 juni.

SPIJT! Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David zit bij Jochem in de klas. Hij doet niet mee aan het getreiter maar hij durft er ook niets van te zeggen. David is in stilte verliefd op Vera. Ook Justin, Remco en Sanne zitten bij Jochem in de Klas. Ze pesten Jochem voortdurend. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in. Hij wakkert de pesterijen zelfs aan, omdat hij zich ook ergert aan de te dikke, onsportieve Jochem. Thuis repeteert David met zijn band ‘Punt uit’, waar zijn beste vrienden Niels en Youssef ook in spelen. Nienke is de nieuwe zangeres van de band. De streken van de 3 treiterkoppen worden elke dag erger. Jochem doet net alsof het hem niets uit maakt maar diep van binnen gaat het steeds slechter met hem. Jochem’s ouders weten niet dat hun zoon wordt gepest. Als Jochem op het toilet in elkaar geslagen wordt wil hij niet meer naar school. Zijn moeder zegt dat als hij weer ‘beter’ is, hij weer naar school moet. Op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen…

In de bios: 20 juni.

MAN OF STEEL. Een film van Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures. Met in de hoofdrol Henry Cavill (Immortals, The Tudors) als Clark Kent/Superman. Geregisseerd door Zack Snyder (300, Watchmen). Viervoudig Oscar-genomineerde Amy Adams (The Fighter,The Master) speelt de rol van Lois Lane, de journaliste van de Daily Planet, en Oscar-genomineerde Laurence Fishburne (What’s Love Got to Do with It) is haar hoofdredacteur Perry White. De adoptieouders van Clark, Martha en Jonathan Kent, worden gespeeld door Oscar-genomineerde Diane Lane (Unfaithful) en Oscar-winnaar Kevin Costner (Dances with Wolves).Lara Lor-Van, de echte moeder van Superman, wordt gespeeld door Ayelet Zurer (Angels and Demons) en de rol van Jor-El, Supermans vader, wordt vertolkt door Oscar-winnaar Russell Crowe (Gladiator). De tegenstanders van de superheld zijn twee overlevenden van Krypton: De kwaadaardige Generaal Zod, gespeeld door Oscar-genomineerde Michael Shannon (Revolutionary Road) en zijn slechte partner Faora, gespeeld door Antje Traue.

In de bios: 20 juni.

Zit er iets bij waar jij je op verheugd?

6 thoughts on “Movies coming soon: juni

  1. OEHHH, hierdoor krijg ik alleen maar meer zin om naar de bioscoop te gaan! Vooral de nieuwe superman film (liefde voor henry cavill), the hangover II (jup, mr Bradley Cooper is drop dead gorgeous) en trance (super interessant verhaal!) lijken me erg tof. Verder wil ik despicable me II graag zien en er komt ook een film over googeltrucs enzo uit, die trailer is echt briljant!! (de naam weet ik zo niet meer, haha)

Comments are closed.