Meer een online matras kopen en matras Matt

Tegenwoordig kun je letterlijk álles online bestellen. Je kleding, make-up, medicijnen, boodschappen, huishoudelijke apparaten én een matras. Sommige online bestellingen moet ik nog even aan wennen. Een matras online kopen zonder uit te proberen? Dat kan wisselend uitpakken. Omdat mij het zo goed is bevallen, besloot ik er – naast mijn blog met tips voor het aanschaffen van een matras – eens iets meer over te vertellen.

Online matras bestellen - Matt Sleeps
Beeld: Matt Sleeps.

De meeste mensen vinden een nieuw matras uitkiezen geen bijzonder leuke bezigheid. Zo blijkt dat het na een tweedehands auto aanschaffen de meest frustrerende bezigheid te zijn, shoppingwise.

Waar voldoet een goed matras aan volgend jou?

Maak eerst voor jezelf een verlanglijstje wat jij belangrijk vindt aan een matras. Je brengt gemiddeld zo’n driekwart van je leven in bed door, dus daar mag je best wel even wat research voor doen. Bijvoorbeeld: hoe is de lichaamsondersteuning? Hoe zit het met ventilatie en van welk materiaal is het gemaakt? Je wilt natuurlijk wel een matras dat jarenlang meegaat en niet eentje die je slapeloze nachten bezorgt. De meeste goede matrassen gaan minimaal 8 jaar mee. Oh en vergeet de looks niet, hè!

Online matras bestellen - Matt Sleeps

Hoe kies je waar je online je matras besteld?

Ik ben een sucker voor looks én het juiste gevoel. Er zijn tal van matrassensites waar je je slag kunt slaan voor heerlijke nachten. Maar mijn keuze viel onder meer op een hippe look, goede beoordelingen en – hoe kan het ook anders als tekstschrijver – superchille teksten en beloften. Wie wil er nou geen hut bouwen op z’n nieuwe matras en een weekend lang cocoonen of comfortabel je kater uitslapen? Je wil een matras dat je in de zomer koel en in de winter warm houdt. Met latex, traagschuim en koudschuim, dat ervoor zorgt dat je mega comfortabel ligt en je matras niet verandert in een hangmat of de vorm van een banaan aanneemt. Een merk dat 10 jaar garantie durft te geven. Oh, en – eerlijk is eerlijk – ik vind de mening van anderen best belangrijk als ik een product aanschaf waar ik van plan beste vrienden mee ben te worden. Als de consumentenbond een merk als beste test, dan ben ik nieuwsgierig! De Consumentenbond heeft het Matt-matras in januari 2017 beoordeeld met een 7.5, daarmee scoorde Matt het hoogste van de online matrassenmerken.

Altijd even online matrassen vergelijken (en bijbehorende voorwaarden) dus, zoals ik regelmatig roep. Er zijn superveel online matrassenaanbieders. Zie jij door de matrassen je bed niet meer? Met Matt, waar ik samen deze blog mee schrijf, heb ik ook goede ervaringen!

Matt ken je trouwens misschien wel van de Hangover Bar die je vorig jaar in Amsterdam vond. Hilarisch, vond ik persoonlijk. Een bar waar je samen met je vrienden kon herstellen van een kater op een heerlijk matras, met goed eten, gezelligheid en een dosis vitamientjes binnen handbereik. Of het vervolg: de Matt Bed Date – speeddatesessies in bed. Ja, dan scoor je wel punten bij mij.

Online matras bestellen - Matt Sleeps
Beeld: Matt Sleeps.

Online je matras online bestellen & 100 dagen gratis testen

Een matras online bestellen, kan spannend zijn. Dat vond ik ook! Hoewel € 650 een prima prijs is voor een goed tweepersoonsmatras, is het een behoorlijke investering. Iehhh. Want hoe weet je nou of je het juiste matras bestelt voor jou, zonder erop gesprongen en gelegen te hebben? Maarja, wat zegt 5 minuten, met je kleding nog aan, op een matras liggen in de winkel nu eigenlijk? Gelukkig kun je bij veel online matrassenmerken gratis proefslapen. Zoals bij Matt: 100 dagen vrijblijvend testen. Niet lekker geslapen? Dan halen ze ’t matras kosteloos weer op en gaat jouw vorige bedpartner naar iemand die het goed kan gebruiken. Tipje: kijk altijd even als je online een matras besluit te bestellen, wat de voorwaarden zijn en of je wel echt vrijblijvend kunt testen.

Mijn tip aan jou: probeer het gewoon, mits het vrijblijvend kan! Vergeet de vervelende tripjes naar de beddenzaak of vermoeiende verkopers en bestel lekker online zodat je – als je voor 13.oo uur bestelt – al dezelfde nacht op je nieuwe matras ronkt. Zo ben ik hartstikke blij met mijn matras dat ik online bestelde en zijn we na wat opstartproblemen – ik had het matras blijkbaar ondersteboven op m’n bed gelegd – onafscheidelijk.

Doe je mee met de trend en bestel je een matras online of ga jij toch liever in de winkel proefslapen?