Klusjes die je gewoon zelf kunt doen om geld te besparen

Het is natuurlijk lekker makkelijk om iets ‘even door iemand anders te laten doen’. Van je lunch bereiden tot de olie van je auto verversen … zijn ze het extra uitgegeven geld wel waard? Begin klein met besparen en denk voortaan 2 keer na voordat je een simpel klusje uitbesteedt.

Basis auto-onderhoud

Van olie vervangen tot een nieuwe luchtfilter plaatsen; er zijn zat klusjes aan je auto die je zelf kunt doen. Zo kun je ook eenvoudig de ruitenwissers of accu vervangen. Deze karweitjes zijn namelijk vrij eenvoudig te doen zolang je een handleiding of een video bij de hand hebt van het merk van jouw auto. Je bespaart jezelf een hoop geld door simpele onderhoudswerkzaamheden zelf uit te voeren én zo voorkom je vervelende kosten door slecht onderhoud.

Belastingaangifte

Een leuk klusje is het niet, maar je belastingaangifte uitbesteden is best een beetje zonde van je geld. Althans, als je gewoon aangifte doet als particulier of werkt als zzp’er zonder ingewikkelde constructies. Ook na 6 jaar ondernemen doe ik nog steeds mijn belastingaangifte gewoon zelf.

Huis schoonmaken

Eerlijk is eerlijk, ik heb wel 10 keer op het punt gestaan om een schoonmaker te zoeken, maar als je het huis eenmaal op orde hebt, is het een kwestie van bijhouden. Als je je tanden poetst, haal dan ook een doekje door de wasbak. De douche kan elke week eenvoudig worden geboend terwijl je er toch onder staat. Maak altijd de gootsteen schoon na elke maaltijd en haal een doekje over het fornuis. En als je alle vloeren tegelijk meepakt terwijl je de stofzuiger toch eindelijk uit die kast hebt weten te sjorren, valt het allemaal best mee. Wederom; leuk is anders, maar en huis is ook om in geleefd te worden. Het hoéft niet steriel te zijn.

Auto wassen

Ik heb een witte auto en mijn vriend ergert zich rot aan het feit dat ik hem zelden was. Maar hallo! Voor dat geld kun je toch hartstikke veel andere leuke dingen doen? Bespaar jezelf die €15 voor een wasbeurt in de wasstraat en ga zelf met een emmertje of tuinslang aan de slag. Maar niet té vaak hè ;)?

Minder huur betalen slecht onderhoud huurhuis3

Onderhoud aan je woning

Ook qua onderhoud van je huis kun je thuis behoorlijk wat klussen oppakken. Je zou bijvoorbeeld de muren kunnen schilderen, de sloten kunnen vervangen of zelfs een lekkende pijp kunnen repareren. Durf je het gemak aan je huis te voorzien van een frisse lik verf? Dan kun je jezelf doen en een rolsteiger kopen van Steigervoorweinig.nl. Knoeien met elektrische draden of een vleugel aan je huis toevoegen is misschien andere koek, maar het zal je verbazen hoeveel je eigenlijk zelf kan. Je kunt jezelf al snel € 75 per uur besparen door zelf te leren hoe je eenvoudige klusjes aanpakt. Pak YouTube erbij of vraag die handige buurman!

Artikel i.s.m. Rolsteigervoorweinig.nl.