10 manieren om je interieur te pimpen met een vloerkleed

Heb je het idee dat je interieur ‘net dat beetje extra’ mist? Leg een vloerkleed neer en het probleem is met een beetje geluk opgelost. Hoewel dat alleen al een goede reden is om je interieur op te leuken met een kleed of tapijt, kan een vloerkleed ook alle meubels en accessoires juist bij elkaar brengen. Een tapijt kan een kamer definiëren, kan warmte toevoegen en de inrichting van je interieur net dat beetje extra diepte geven.

Er zijn verschillende manieren om je interieur te pimpen met een vloerkleed, reden te meer om eens door de mooie vloerkleden bij Floorpassion.nl te klikken op zoek naar het juiste exemplaar om je interieur net dat beetje extra te geven. Dit zijn onze tips:

Gebruik een kleed om de ruimte te definiëren

Gebruik een kleed om de ruimte te definiëren of juist af te scheiden, zoals een zitgedeelte of de eetkamer. Dit is vooral handig in studio-appartementen of grotere kamers die wel wat knusheid kunnen gebruiken.

Creëer variatie

Je kunt tapijten heel goed gebruiken om variatie in een ruimte te creëren. Maar let op dat je niet 2 kleden van dezelfde grootte gebruikt. Die kunnen de kamer namelijk visueel in tweeën splitsen. Wanneer je vloerkleden van verschillende afmetingen gebruikt, creëer je juist variatie.

Creëer harmonie

Als je meer dan 1 vloerkleed gebruikt, is het beter om de vloerkleden elkaar in stijl aan te laten vullen. Als dit niet het geval is, kan dat voor veel onrust in de ruimte zorgen. Teveel patronen die oorlog met elkaar voeren nemen het gevoel van harmonie weg.

Doe ideeën op voor kleuren

Gebruik een favoriet kleed eens als basis voor het kleurenschema in een kamer. Maar mocht je een kleed pas toevoegen nadat je alle meubels en accessoires op hun plaats hebt, kun je een kleed juist ook gebruiken om bestaande kleuren te accentueren.

Regel de drukte van de kamer

Gebruik een kleed om een kamer visueel te kalmeren of om de kamer juist wat speelser te maken. Als je stoffering of behang al een sierlijk patroon heeft, kies dan een tapijt dat subtieler is. Wanneer muren en bekleding behoorlijk ingetogen zijn, kunt je een druk patroon of opvallende kleuren proberen om de kamer wat spannender te maken.

Speel met vormen

Een kleed hoeft niet rechthoekig te zijn! Laat bijvoorbeeld de manier waarop je je meubels bij elkaar zet de vorm van je tapijt bepalen. Probeer uit te zoeken welke vorm het beste in je interieur zou staan en test met vierkante, ronde en ovale vormen.

Maak je kleed tot een brandpunt

Gebruik een kleed als het brandpunt van je kamer, want tapijten kunnen een enorme impact hebben op de sfeer van je interieur. Wil je van je kleed een echte eyecatcher maken? Creëer contrast door de muren een tint te geven in een van de accentkleuren van het kleed.

Kleed een muur aan

Hang een kleed aan de muur om je kleed op een andere manier de show te laten stelen of om juist een punt in de ruimte te creëren dat je aandacht trekt.

Het juiste formaat kleed

Wanneer je een kleed van kamerformaat koopt, trek dan ongeveer 1 meter van de lengte en breedte af. Als je de vloer leeg laat aan de randen, ziet de ruimte er groter uit. Wil je juist een kleed onder je eettafel? Houd er qua afmetingen dan rekening mee dat een stoel ook nog op het kleed staat wanneer er iemand aan tafel schuift.

Geef de kamer een update

Wissel kleden en kussens af om een kamer te updaten naar de laatste trends of het seizoen. Zo kun je op een eenvoudige manier ook nieuwe kleurentrends in je interieur uitproberen.

Dit artikel is geschreven i.s.m. Floorpassion.

One thought on “10 manieren om je interieur te pimpen met een vloerkleed

  1. Een kleed twijfel ik ook nog over.. eerst wacht ik de sleutels af (dat duurt nog ongeveer drie weken) en dan wanneer de bank en het tv meubel staan ga ik kijken naar een kleed.. het is wel enorm sfeervol!

Comments are closed.