Met een klein budget beleggen doe je zo

Om succesvol te beleggen heb je niet altijd een groot budget nodig. Veel mensen denken dat beleggen alleen weggelegd is voor mensen die bereid zijn om tienduizenden euro’s in te zetten, maar niets is minder waar. Zelfs met een vaste inleg van een tientallen euro’s per jaar of een investering van een paar honderd euro kun je succes hebben met beleggen. Dit kan bijvoorbeeld bij BinckBank. Wij vertellen je er graag meer over.

Gastartikel.

Beleggen is voor iedereen

De laatste jaren is de markt van beleggen erg toegankelijk geworden voor vrijwel iedereen. Je hoeft vandaag de dag geen financieel specialist te zijn om in te stappen in de beleggingswereld. Er zijn partijen die het erg eenvoudig voor je maken. Twee ontwikkelingen staan aan de basis van deze toegankelijkheid. De eerste daarvan zijn de ETF-fondsen, waardoor het veel makkelijker wordt om kleine beleggingen op een goede manier te kunnen spreiden.

Een andere ontwikkeling is de technische kant van beleggen. Er zijn verschillende systemen die voor jou én samen met jou een tactiek bepalen over hoe jij je inleg het beste kunt spreiden. Dit is bijvoorbeeld afgestemd op je persoonlijke situatie en voorkeuren. Op die manier is de kans op een positief resultaat groter.

Extra vermogen opbouwen

Één van de voornaamste redenen voor mensen om in te stappen in het beleggen, is het opbouwen van extra vermogen. Extra vermogen is met het oog op de toekomst geen overbodige luxe. Voor je eigen toekomst, of die van eventuele kinderen of kleinkinderen.

Daarnaast zijn er bepaalde beroepsgroepen waarbij de noodzaak wat groter is, zoals zelfstandig ondernemers. De kans is aanwezig dat je als zelfstandig ondernemer minder pensioen opbouwt, en daarmee minder zekerheid in de toekomst hebt. Extra vermogen uit beleggingen kan dan gebruikt worden als aanvulling op je pensioen.

Haal het maximale uit je belegging

Het beleggen van je geld is geen garantie voor een verhoging van de waarde van je inleg. Je belegging kan ook minder waard worden. Om er voor te zorgen dat de kans op succes zo groot mogelijk is, zijn er een aantal tips waar je rekening mee kan houden. Zo is spreiden een hele goede tactiek, omdat je daarmee voorkomt dat je op één belegging een groot verlies maakt. Een andere tip om in je achterhoofd te houden, is het hebben van geduld. Een investering meer waard laten worden heeft tijd nodig. Houd er dus rekening mee dat je pas na een tijdje de vruchten gaan plukken van je investering.

Opbrengst na een aantal jaar

De website Berekenhet.nl heeft uitgerekend wat een investering jou over een aantal jaar kan opleveren. Zo rekenden zij uit dat een maandelijkse investering van 50 euro na 10 jaar al ruim 8 duizend euro waard kan zijn. Na 30 jaar zou dit zelfs meer dan 50 duizend euro kunnen zijn.

10 of 50 euro beleggen

Het klinkt als een klein bedrag, 10 of 50 euro. Dit soort bedragen zijn echter ook geschikt om te beleggen, en kunnen een mooie opbrengst opleveren. Het grote voordeel van kleine bedragen maandelijks investeren, is dat je er weinig omkijken naar hebt. Maandelijks wordt dit automatisch ingelegd, en kan de belegging in waarde groeien. Het systeem bepaalt elke maand opnieuw welke belegging voor jouw situatie de beste is.

Voor jezelf of voor iemand anders

Een mooie financiële klapper maken uit je belegging is natuurlijk iets positief. Echter hoeft dit niet altijd voor jezelf te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om dit bijvoorbeeld voor je kinderen of kleinkinderen doen. Door te beleggen voor je kinderen zorg je dat zij op je oude dag nog voorzien kunnen worden van een mooi bedrag. Ook kun je er voor kiezen om een beleggingsrekening te openen voor je kinderen of kleinkinderen, en wordt er op de achtergrond automatisch gewerkt aan een mooi bedrag voor hen.

Let op. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je inleg kan minder waard worden.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BinckBank.

One thought on “Met een klein budget beleggen doe je zo

  1. Interessant artikel! Ik vind beleggen onwijs interessant en lees me graag in. Ben dit jaar voor het eerst wat gaan beleggen en heb een beleggingsrekening geopend. Leuk idee om je geld zo (hopelijk) te laten “groeien”!

Comments are closed.