Gratis alternatieven voor abonnementen zoals Netflix en de sportschool

Voor mij spelen tv en internet een grote rol bij me-time. Even een Netflixje kijken terwijl ik me klaarmaak voor de nacht met m’n verzorgingsroutine, iets nieuws leren via een online cursus, in m’n ondergoed door het huis dansen op m’n favoriete playlist of even bewegen in de sportschool voor een goed gevoel. Bovenop de prijs voor tv en internet kunnen de kosten voor die abonnementen snel oplopen. Wist je dat er ook tal van gratis alternatieven zijn die bijna nét zo leuk zijn? Ik zet er een aantal voor je op een rij.

Een app in plaats van de sportschool

Er zijn echt ZO.VEEL. apps waarmee je de leukste workouts van de wereld zelf kunt samenstellen, helemaal gratis. Van 7 minute workout tot hardloopcoach en je yoga-instructrice in je broekzak. En Nike Training Club al? Dit is een gratis app voor iOS en Android met verschillende thuistrainingen en programma’s om zelf je workout vorm te geven. Je kunt trainingen filteren op basis van de apparatuur en sportaccessoires die je thuis hebt, oefeningen doen met alleen je eigen lichaamsgewicht of een lesje yoga volgen. Direct een compleet trainingsprogramma’s voorgeschoteld? Kan gewoon!

Crackle in plaats van Netflix

Crackle (van Sony) gaat in Amerika de strijd aan met Netflix. In Nederland kan je nog geen gebruikmaken van Crackle, tenzij je een VPN gebruikt. Kleine moeite om even (gratis) te installeren! Crackle is een door advertenties ondersteunde streamingdienst die films en tv-programma’s aanbiedt. Op Crackle vind je (voornamelijk oudere) films en honderden series en shows. Het is gratis dus je mag niet te veel verwachten, want niet van elke serie staan alle seizoenen op Crackle namelijk.

Je kunt op Crackle streamen zonder je aan te melden voor een account. Films en series kijken kan op bijna elk apparaat. En wanneer je een account hebt, kun je je favorieten opslaan, gebruik maken van aanbevelingen en afspelen hervatten als je tussen apparaten schakelt.

Peacock in plaats van Videoland

Peacock, de streamingdienst van NBCUniversal die in juli het licht zag, biedt wel 13.000 uur gratis kijkplezier. Van series tot films, liveprogramma’s en sport. Voor Peacock geldt hetzelfde als Crackle: nog niet in Nederland te zien, maar wél met een VPN. Vooral een aanrader als je graag NBC-series volgt, zoals This is Us. Een week na de uitzending staan ze online. Ook op Peacock is het assortiment niet spiksplinternieuw, maar wel (deels) gratis. Een leuke manier om series te ontdekken of oude series opnieuw te kijken.

MasterClass in plaats van een dure cursus

Ik ben zelf dol op nieuwe dingen leren en daarom word ik ook heel enthousiast van MasterClass. Cursussen kosten namelijk vaak best een flinke duit. MasterClass biedt online lessen die worden gegeven door echte meesters in hun vakgebied. Er zijn nu zo’n 85 cursussen die gemiddeld zo’n 20 lessen hebben. Gordon Ramsey geeft kookles, Ken Burns leert je meer over het maken van documentaires, Helen Mirren over acteren… etc. Een jaarabonnement kost €200 en ben ik serieus aan het overwegen (hoop ‘m te kunnen delen met iemand). Gelukkig zijn er ook een hele reeks cursussen gratis te bekijken, dat zijn de MasterClass Live sessies. Bijvoorbeeld over het schrijven van een thriller (Dan Brown) en pokertips van een echte pokerkampioen.

Heb jij nog leuke gratis alternatieven voor abonnementen of hoge kosten? Laat hieronder een berichtje achter met jouw tips!