Stel je eigen huidverzorgingsroutine samen in 3-6 stappen

Een mooie huid is niet alleen een kwestie van goed DNA. Hoe je met je huidverzorging omgaat heeft een grote invloed op wat je in de spiegel ziet. Is huidverzorging nieuw voor je? Dan kan het enorme aantal huidverzorgingsproducten, ingrediënten en methoden best een beetje overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen: we hebben een aantal eenvoudige stappen op een rij gezet waarmee je zelf eenvoudig een huidverzorgingsroutine creëert waar je bij gebaat bent.

Waarom een routine?

Het opbouwen van een fijne huidverzorgingsroutine – en je eraan houden – is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig wegen de voordelen veel zwaarder dan de paar extra minuten die het je kost. Je huid is je grootste orgaan, dus daar moet je optimaal voor zorgen.

Je huid is uniek, dus je huidverzorgingsroutine zou dat ook moeten zijn. Welke huidverzorgingsproducten voor jou werken, hangt af van je huidtype en persoonlijke huidbehoeften. Sommige mensen hebben een droge of juist vette huid, sommigen willen de dode huid exfoliëren en fijne lijntjes gladstrijken, terwijl anderen van onzuiverheden af willen. Wil jij ook een huid zoals Kylie Jenner? Ze verklapt nu haar 6 stappen voor een perfecte huid. De producten van KYLIE SKIN by Kylie Jenner zijn vegan, glutenvrij en dermatologisch getest. Met de reiniger, toner, moisturizer, oogcrème en het serum ben je in een keer klaar. En laten dat nou de meest belangrijke producten zijn voor een eenvoudige routine!

Of je nu een routine van 3 of 9 stappen hebt – met of zonder producten van Kylie -, er is één ding dat je moet onthouden. Breng de producten aan in de juiste volgorde: van dun naar dik. Eerst reinigen, dan de toner, het serum, de oogcrème en moisturizer. De meest basic huidverzorgingsroutine op een rij:

Cleanser

Het geheim van een stralende, goed gehydrateerde huid is het dagelijks reinigen (’s ochtends en ’s avonds) met een kwalitatief goede reiniger. Let erop dat de reiniger de juiste textuur heeft voor jouw huidtype; of dat nu een melk, crème, balsem of face wash is.

Toner

Stap 2 is de toner, die eventuele onzuiverheden na het reinigen verwijdert. De meeste toners zijn op waterbasis en bevatten actieve ingrediënten, waaronder plantenextracten en etherische oliën.

Moisturizer

Zelfs als je de meest olieachtige huid ooit hebt, is hydratatie een van de beste dingen die je voor je huid kunt doen. Een goede hydratatie zorgt ervoor dat je huid gezond, glanzend en vol is. Om het effect te maximaliseren, wrijf je moisturizer in cirkelvormige bewegingen in je huid. Deze mini-massage helpt wallen te verminderen en stimuleert de bloedsomloop.

Je kan de bovenstaande stap altijd nog aanvullen met een serum of oogcrème. Om maar een voorbeeld te noemen. Serums zijn luchtig en meestal op waterbasis, ze trekken snel in en brengen actieve ingrediënten rechtstreeks in je huid. Je kunt ook voor vrijwel elke huid een geschikte oogcrème vinden. Maar wil je wallen verdoezelen? Bewaar de crème in de koelkast voor een extra verkoelende factor. En, vergeet de zonbescherming ’s ochtends natuurlijk niet!

Tip! Trakteer jezelf zo nu en dan op een gezichtsbehandeling. Of dat nu in een luxe spa is of met een sheetmasker op de bank. Neem de tijd om echt even te ontspannen en je huid een oppepper te geven.

Geef het tijd

De wetenschap achter huidverzorgingsproducten is heel ver ontwikkeld, maar er bestaat geen ‘quick fix’. Je moet je huid de tijd geven om te profiteren van de producten. Alleen als je de juiste producten consistent gebruikt, zie je resultaat. Probeer in het algemeen een product gedurende minimaal 6 weken, 1 of 2 keer per dag te gebruiken. Dan kan je pas verschil zien.