Goedkoop op vakantie in eigen land en bij de buurlanden: herfstvakantie-tips

Ik ben dol op weekendjes weg en roadtrips. Wie niet? De budgetproof-variant natuurlijk waardoor je lekker vaak weg kunt. Maar die tijd, dat is waar het mij vaak ontbreekt. Ik ga dus het liefst lekker dichtbij huis weg.

Mijn tips deelde ik al eerder. Zo zijn Gent, Lille en de Romantische Strasse echt ideaal voor een roadtrip en zijn Amsterdam, het Lauwersmeergebied (Friesland en Groningen), Den Haag/Scheveningen, Rotterdam en Utrecht echte toppers voor een stedentrip in Nederland. Maar er is zoveel meer leuks dichtbij! Dit zijn 4 bestemmingen die nog op mijn eigen reislijstje staan.

Goedkoop weekendje of midweek weg in de herfstvakantie

Wil jij er in de herfstvakantie ook even uit maar niet de hoofdprijs betalen? Samen met HotelSpecials deel ik een aantal superleuke bestemmingen waar je eenvoudig voordelige hotels kunt vinden.

stedentrip-herfstvakantie-Den-Bosch

Genieten van het bourgondische leven in Den Bosch

Héél vroeger ben ik er weleens naar het theater geweest en een paar jaar geleden maakte ik er een pitstop met mijn vriend voor een Bossche bol. Maar dat was het dan ook weer. Terwijl Den Bosch een superleuke stad schijnt te zijn. Vooral ook een topper voor de shopaholics onder ons. Maar natuurlijk ook dé stad bij uitstek waar je lekker kunt eten en drinken. Een weekend van café naar restaurant en ontbijt, lunch en diner buiten de deur: yes, dat lijkt me wel wat. Eetbar DIT staat hoog op mijn eigen lijstje. Superhip, gezellig én een lekker uitgebreide kaart.

Goedkoop hotelletje in Den Bosch pakken? Keuze genoeg!

Texel-weekendje-weg-herfstvakantie

Betaalbaar uitwaaien op Texel

Onlangs heb ik voor een van mijn opdrachtgevers een serie geschreven over de Waddeneilanden. Ik sprak toen met mezelf af dat ik ze allemaal wil bezoeken. Tot op heden kom ik niet ver, haha. Ik ben ooit een paar dagen op Schiermonnikoog geweest en ben halverwege Texel gekomen met een bootje tijdens een perstrip. Texel is heerlijk rustig en perfect voor een romantische getaway als je wel een dosis natuurschoon kunt gebruiken. Lekker tot rust komen dus. In de zomer kan het er nog best druk zijn, maar in de herfst lijkt het soms alsof je het eiland voor jezelf hebt.

Wil je jezelf echt verwennen? Ga dan voor een tof boutiquehotel. Achter Boutique Hotel Texel kun je wandelen door het voormalige kweldergebied. Ook leuk: pak de fiets en rijd door Labyrint Texel een doolhof vlakbij het hotel. Een doolhof per fiets? Lijkt me leuk! Als echte cultuurliefhebbers mag je het grootste strandjuttersmuseum ter wereld niet overslaan! Knuffelen met zeehondjes? Dat doe je natuurlijk bij Ecomare.

Trier-weekendje-weg-herfstvakantie

Budgetproof weekend Trier

Binnen 4 uurtjes zit je in het Duitse Trier. Een van de oudste steden van Duitsland. Ik heb stiekem echt een enorme zwak voor ons buurland. Zo gemütlich, knus en romantisch! Tel daarbij op dat hier de stad niet alleen mooi is, maar je ook zo middenin de natuur staat. Perfect voor een wandel- of fietstocht. Ik ben dol op bestemmingen waar je natuur en cultuur makkelijk kunt combineren.

Wat is er te doen in Trier? Bezoek de Porta Nigra (de Romeinse stadspoort uit de 2e eeuw), de Dom van Trier, het amfitheater en de Basilican van Constantijn. Het Karl-Marx-huis schijnt ook een aanrader te zijn, net als de Frankenturm. Voor de shoppers onder ons: je kunt hier ook heerlijk winkelen.

Waar slapen? Hotel Ehranger Hof ziet er heerlijk typisch Duits uit!

Mont-Saint-Michel-weekendje-weg-herfstvakantie

Een weekend of midweek naar Normandië: Mont Saint-Michel

Oké, het is een eindje rijden – zo’n 8 uurtjes – maar dat is goed te doen als je vroeg weggaat en af en toe een pitstop maakt. Het romantische eiland Mont Saint-Michel in Frankrijk staat hoog op mijn eigen lijstje. Een mooie bestemming om te combineren met een roadtrip in Normandië. Kijk eens op HotelSpecials voor goedkope hotels in Normandië.

Slapen óp Mon Saint-Michel is nogal prijzig, maar in ‘de hotelzone’ La Caserne aan het begin van de dijk slaap je al een stuk voordeliger. Je vindt aan het begin van de dijk een aantal moderne hotelketens waar je al voor €25 per persoon een nachtje logeert. Vanaf je hotel kun je dan gratis met de shuttlebus naar het eiland. Het dorp is dag en nacht te bezoeken en 100% gratis. In de zomer is het trouwens extra leuk om al wadlopend een bezoek aan het dorp te brengen. Ik weet niet of ze dit in de herfstvakantie nog aanbieden, maar normaal kun je bijvoorbeeld van het eiland naar onbewoonde rotseiland Tombelaine wandelen en onderweg zeehondjes en vogels spotten. Natuurlijk met uitzicht op Mont Saint-Michel! Echt een superleuk budgetproof uitje, want het kost maar €6,50 om met een gids op pad te gaan.

Budgetproof tips: als je wat geld wilt besparen koop je een picknicklunch bij de grote supermarkt aan het begin van de dijk. Ook souvenirs kosten hier een fractie van wat ze op het eiland kosten.

Heb jij al plannen voor de herfstvakantie? Maak je agenda leeg en doe jezelf een reisje cadeau!