Goedkoop Griekenland: vakantietips

Mijn laatste keer Griekenland was in m’n uppie. Ultiem genieten! Wat een heerlijk land is het toch; mooi, veilig, lekker eten, vriendelijke locals en zoveel te ontdekken. Menig Grieks eiland (er zijn er wel 6.000!) staat op de bucketlist van vakantiegangers. En, een vakantie naar Griekenland is ideaal met een klein budget. Volg deze eenvoudige, budgetvriendelijke tips met betrekking tot eten, transport en periode die ik samen met TUI verzamelde … en houd meer van je vakantiebudget over.

Griekenland in het laagseizoen

Een open deur wat mij betreft, maar toch profiteren veel mensen er niet van: het laagseizoen. Als je niet gebonden bent aan schoolvakanties, boek je vakantie dan off-season. Griekenland is waanzinnig populair tijdens de zomermaanden (van juni tot augustus). Tijdens deze periode zijn de prijzen voor accommodatie, eten en de veerpont aanzienlijk hoger. Soms tot wel 50%! Daar schrik je van, toch? Overweeg om in mei of september te gaan als je toch van het lekkere weer wilt genieten, minus de hogere prijzen. Een ander alternatief is tijdens de herfst (van oktober tot november), maar dan zijn de temperaturen wel een stuk frisser. Mocht je in de winter willen gaan; het is goedkoop, maar veel is ook dicht en het kan ook zomaar winterjassenweer zijn.

Goedkoop Grieks eten: feta, gyros en souvlaki

Eén van de redenen waarom ik Griekenland zo’n heerlijk vakantieland vind: het eten. Geef mij maar elke dag bergen feta, souvlaki of moussaka. Vermijd de toeristententjes en check waar de locals hun snacks halen. Streetfood is niet alleen lekker voor je portemonnee, maar op zoek gaan naar de beste gyros (pitabroodje met kip of varkensvlees en tomaten, uitjes en soms frietjes) en souvlaki (brochettes van vlees ) is sowieso geen straf. Ideaal ook om de lokale keuken te proeven. En in Griekenland vind je deze toppers bijna op iedere hoek van de straat voor een klein bedrag; al vanaf €2,50.

Neem de nachtveerboot naar de Griekse eilanden

Een vakantie naar Griekenland is niet compleet zonder eilandhoppen naar al die mooie en leuke eilanden. Pak ’s nachts de veerpont. Zo ben je geen kostbare vakantietijd kwijt, én het is goedkoper. Win-win. Ze doen er wel lang over (vaak het dubbele), maar kosten soms slechts de helft. Zo vaar je bijvoorbeeld voor nog geen €30 van Athene naar Mykonos (in plaats van €45).

Vergeet ook niet van tevoren te reserveren, want je kunt tot 20% van de ticketprijs besparen door een retourtje te kopen. En, overnachten op de boot is ook gunstig, want het bespaart je weer een nachtje in een hotel. Dat uitzicht op de oceaan is dan mooi meegenomen.

Kies de minder drukke Griekse eilanden

Feestjes (zoals op Mykonos) en romantiek (zoals op Santorini) zijn 2 belangrijke pijlers waar Griekenland om bekend staat. Maar er zijn zoveel andere verborgen juweeltjes te ontdekken die minder plat gelopen worden door vakantiefans. Zoals Corfu, Paros en Milos bijvoorbeeld. Nog authentieker en een stuk vriendelijker geprijsd.

Verken Griekenland op de brommer

De pittoreske eilanden verkennen? Zeker doen. Echt een must. Ik ging op Samos met een autootje op ontdekkingstocht (ondermeer naar bovenstaand dorpje op een heuvel – met uitzicht op zee), maar een brommer is goedkoper. En hartstikke romantisch saampjes onderweg – dicht tegen elkaar. Met een brommertje kun je ook gemakkelijk door de smalle straatjes toeren en parkeren is appeltje-eitje. En gratis! Een brommer heb je al voor €10 per dag.

Heb jij nog tips voor Griekenland met een klein budget? Laat ze achter in een reactie. Dan deel ik ze graag!

One thought on “Goedkoop Griekenland: vakantietips

Comments are closed.