Goedkoop feestje organiseren: begin met deze tips

Een feestje vieren mag straks weer, met op de gastenlijst maximaal 30 personen. Grote kans dat je partyjurk overuren draait met al die verjaardagsfeestjes en jubilea die deze zomer ingehaald moeten worden. Heb jij ook wat te vieren? Tover de slingers maar alvast tevoorschijn! Ook met een klein budget organiseer je een geweldig feest. Voor een supersuccesvol feestje hoef je je bankrekening niet te plunderen in een poging om alles perfect te doen. Focus jij je op de goede dingen bij het organiseren van een budget feestje? Dit zijn 7+ tips voor een geweldige party zonder een gat in je portemonnee te branden.

Wat heb je écht nodig?

Wanneer je een feestje organiseert is het heel makkelijk om de belangrijke dingen uit het oog te verliezen en verstrikt te raken in de details. Als er drankjes, muziek, goed gezelschap en snacks zijn, heb je de basisingrediënten voor een leuk feest. Maak je geen zorgen over extraatjes zoals een luxe kaasplankje of dj. Kost veel geld en maakt zeker niet het verschil. Focus je dus op wat onmisbaar is.

Spaar in een partypotje

Ben je van plan over een paar maanden een feestje te organiseren? Start op tijd met sparen in een partypotje. Leg bijvoorbeeld al je losgeld een aantal maanden apart. Tegen de tijd dat je inkopen moet doen voor je speciale gelegenheid heb je een extra zakcentje gespaard voor aankleding of hapjes. Zo is een feestje geen aanslag op je budget.

Shop feestdecoratie in kleurenthema

Natuurlijk kun je all out gaan met confettishooters (fantastisch!) maar je kan ook gewoon met 20 euro in je zak naar Action, Zeeman of Big Bazar. Om maar een voorbeeld te noemen. Je loopt ongetwijfeld met een flink gevulde tas jouw feestje tegemoet. Tip: houd je aan een kleurenthema met maximaal 2 hoofdkleuren en zoek leuke accessoires en accenten in die kleur. Denk aan een tafelkleed, partybekers en andere feestartikelen. Vier je feest in de tuin? Hang twinkelende kerstverlichting in de bomen of aan de schutting en de sfeer is gezet. Vraag of iedereen in jouw themakleuren komt en een kleurrijk feestje is een feit.

Budgetproof smullen doe je zo

Een feestje geven betekent niet per se dat jij alles moet regelen. Houd je een party met diner? Wat dacht je ervan dat jij de hoofdmaaltijd maakt en iedereen zijn favoriete bijgerecht meeneemt in het thema? Een goedkope manier om een lekkere maaltijd te serveren is een tafel of bar waar iedereen z’n eigen taco samenstelt, burger bouwt of favoriete pizzapunt snijdt. Je hebt voor ieder wat wils, en het is een goedkope manier om een bodempje te leggen voor de cocktails. Vlees is vaak het duurste ingrediënt van een maaltijd, dus haal vlees van het menu en je bent een stuk goedkoper uit. Elke maaltijd is zo ook vegetariër-proof. Wel zo handig. Ook een optie: je gasten uitnodigen na etenstijd. Dan hoef je je alleen druk te maken om drankjes en kleine hapjes.

De soundtrack van jouw feestje maak je zelf

Een dj is natuurlijk hartstikke profi, maar een partysoundtrack maak je heel eenvoudig en goedkoop zelf. Gewoon via YouTube of Spotify. Start je feestje met golden oldies en traditionele hits en zet de moderne hits en opzwepende nummers wat later op de playlist. Maak een playlist die net zo lang is als je verwacht dat het feestje duurt. Zo hoef je niet steeds dezelfde liedjes te luisteren. Je favoriete nummer mag stiekem best een paar keer voorkomen natuurlijk ;).

Maak een boodschappenlijstje en blijf binnen budget

Een boodschappenlijstje is onmisbaar wanneer je een feestje organiseert. Het is niet alleen handig om te voorkomen dat je iets vergeet, maar helpt je ook binnen je budget te blijven. Of dat nou 50 euro, 100 euro of meer is. Maak een boodschappenlijstje en schrijf daar de prijs van elk item achter. Spreek met jezelf af dat één uitspatting oké is. Besteed dit aan iets waar jij blij van wordt: verse bloemen, een handgemaakte slinger van een Etsy-shop of je favoriete traktatie. Tip: probeer zoveel mogelijk te investeren in dingen die herbruikbaar zijn.

Je bent uitgenodigd voor mijn feestje

Een uitnodiging is een goed beging van elk feestje, maar hoeft helemaal niets te kosten. Ontwerp je uitnodiging zelf met een gratis template van Canva en personaliseer ‘m door kleuren en lettertypes aan te passen. Supersimpel! Mail of app de uitnodiging, óf print thuis op knutselkarton.

One thought on “Goedkoop feestje organiseren: begin met deze tips

Comments are closed.