Goedkoop digitale tv kijken: 3 opties voor thuis

Thuis wil je zorgeloos neerploffen op de bank zonder na te denken over de kosten van tv kijken. Tv kijken hoeft gelukkig niet altijd prijzig te zijn. Er zijn genoeg opties in allerlei soorten en prijsklassen. Eindeloos jouw favoriete programma’s bekijken voor een beperkt? Dat kan heel simpel. We geven een aantal tips.

1. Blijf altijd op de hoogte dankzij tv via de antenne

Het zal je misschien verbazen, maar de goedkoopste manier van televisie kijken is digitale tv. Je kunt digitale tv kijken door bijvoorbeeld een abonnement bij Digitenne af te sluiten. Willen meerdere huisgenoten goedkoop tv-kijken? Dan is tv-kijken via de antenne de uitkomst voor jullie. Je kunt met een Digitenne abonnement tot op wel drie tv’s kijken. Ideaal voor de familie. Het voornaamste voordeel is dat je beter en stabieler beeld en geluid hebt. De tv zet het digitale signaal niet zelf om. Hiervoor heb je een tv-ontvanger nodig. Deze bestel je er relatief goedkoop en heel eenvoudig bij. Een abonnement is slechts €18,- per maand. 

2. Altijd en overal tv (dus niet alleen thuis) via internet

Een ding is zeker: tv kijken via internet is goedkoper dan een tv-abonnement via de kabel. Heb jij een aantal programma’s die jij graag wilt kijken? Grote kans dat jij deze kunt kijken via het internet. De ene keer is dit gratis en soms hangt hier een prijskaartje aan. Heb jij een unlimited databundel? Dan kun jij ook tv kijken via de app van jouw internetprovider. Let op! Je betaalt dan wel niet in euro’s, maar wel in MB’s. Online tv kijken kan veel MB’s kosten. 

3. Vermaak jezelf of de kinderen met streamingdiensten

Netflix, Disney+, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een streamingdienst voor. En het aanbod aan streamingdiensten, series en programma’s wordt alsmaar groter en groter. Heerlijk om neer te ploffen op de bank en jouw favoriete serie te bingewatchen. De prijzen voor de meeste streamingdiensten verschillen tussen de €2,99 tot €9,99 per maand. Zo kun jij zonder op ieder moment een (teken)film voor jouw kinderen opzetten.

Je kunt dus kiezen uit verschillende alternatieven voor budgetproof tv kijken. Wil je dus geld besparen? Probeer een abonnement zoals dat van Digitenne, eventueel in combinatie met een abonnement op een streamingdienst, zoals Netflix. Dan krijg jij voor een goedkope prijs het beste van twee werelden.

Dit artikel is geschreven met Digitenne.