Getest: So Me BB cream (Action)

Ik schreef laatst al over de So Me BB cream die nu verkrijgbaar is bij Action (naast de Max Blemish Balm), maar nu kan ik jullie er wat meer over vertellen. Ik heb ‘m namelijk al uitgeprobeerd en ik kan je zeggen dat ik het best een leuk product vind voor die €1,99. De BB cream is verkrijgbaar in een light en een medium versie en ik heb de light versie meegenomen om te testen. Zoals ik al eerder schreef verwachtte ik niet meer dan een getinte hydraterende crème aangezien er op de verpakking staat dat de So Me BB cream een 5-in-1 getinte hydraterende crème is met SPF15. So Me belooft het volgende:

Maakt de huid glad en egaal voor een perfecte teint. So Me BB crème is een lichte, niet-vette formule voor een ogenblikkelijk stralende huid. Een vleugje make-up egaliseert oneffenheden en imperfecties, terwijl de krachtige, vocht-inbrengende ingrediënten en zonnefactor 15 voor een zachte en beschermde huid zorgen. Voor een kant-en-klare perfecte teint.

so me bb cream action
De So Me BB-cream; wat vind ik ervan?

De verpakking ziet er zoals je ziet erg goedkoop uit, maar hey, dat is het ook. Ik vind het niet lelijk eigenlijk. Simpel, duidelijk en best vrolijk dat witte met roze en blauw.

so me bb cream action

De ingrediëntenlijst. Zoals je ziet (Cetyl Dimethicone) zitten er silliconen en alcohol in deze BB cream. Beiden ingrediënten die niet heel lief zijn voor je huid. Silliconen creëren een laagje op je huid waardoor het er glad uitziet en het glad aanvoelt, maar dat laagje sluit wel je poriën af. Het kan dus zijn dat je huid hier van verstopt raakt. Alchohol kan er voor zorgen dat je huid uitdroogt. Maar er zitten ook genoeg bestanddelen in deze crème die wel goed zijn voor je huid hoor.


De substantie van de crème is niet dik maar ook niet dun. Het smeert heel makkelijk uit en het droogt niet te snel op. Ik heb zelfs dat het wat lang nog op mijn huid blijft ‘liggen’. Maar ik heb sowieso een huid waar crèmes niet of heel langzaam intrekken.

Zo ziet het er uit wanneer de cream volledig uitgesmeerd is. Light is wel een fijne kleur voor mijn huid maar het is ook makkelijker te matchen omdat de crème niet heel erg dekt. Wel geeft de crème een gezonde glow zoals je ook op de foto kunt zien, het glanst een beetje.Het voelt prettig op de huid en je huid voelt na het aanbrengen van de crème lekker zacht. Ik denk wel dat de crème op een vette huid snel zal gaan ‘glijden’. Oh, en de crème ruikt chemisch maar dit vervliegt wel na verloop van tijd.

Nog één aanmerking: als je het lipje van de tube trekt wanneer je ‘m wilt gaan gebruiken blijven er wat lijmresten hangen waardoor het gebruik niet heel hygiënisch is omdat er restjes crème blijven hangen en uiteindelijk aankoeken. Eerst die lijmrestjes er af pulken dus voordat je de crème gaat gebruiken.

Conclusie: heb je een vette huid of ben je op zoek naar een goed dekkende crème à la een foundation, dan is deze BB cream niet echt wat voor jou. Als je enkel je huid een beetje wilt egaliseren en gaat voor een gezonde glow, dan heb je aan deze budget BB genoeg.

2 thoughts on “Getest: So Me BB cream (Action)

  1. Dear Ladys and Gentleman,
    i love the so me 5 in 1 bb cream, but here in Germany and in poland too is no Chance to buy it. Maybe you know where i can buy it.. via Internet or some Thing else.
    Kind regards Iwona bulla

Comments are closed.