Geen plastic weg-werpartikelen meer voor IKEA

Budget-meubelgigant IKEA wil graag een positieve invloed hebben op mensen en de planeet. Zo is al hun katoen al van duurzame bronnen afkomstig en zijn ze ook 100% over gegaan naar led. Ze wonnen niet voor niets de Retail Sustainability Award 2017-2018. En nu belooft IKEA zelfs vanaf 2020 helemaal geen plastic wegwerpartikelen meer te verkopen. Lekker bezig!

Het plastic in de wereld loopt de spijgaten uit. De Europese Commissie de Verenigde Naties deelden vorige maand al plannen om plastic wegwerpproducten als wattenstaafjes te verbieden… en ook IKEA doet plastic in de ban.

Geen rietjes, bekertjes, zakjes en tasjes dus meer in 2020 als het aan IKEA ligt. Het zal worden uitgefaseerd en als het mogelijk is vervangen worden met andere producten die geen plastic bevatten. Een mooi initiatief zodat IKEA minder bijdraagt aan ‘de grote plasticsoep’.

Helemaal geen plastic meer in IKEA-winkels over 2 jaar dus? Naja, niet helemaal. De Zweedse meubelkoning blijft nog wel werken met recyclebaar plastic. Uiteindelijk moeten alle producten zo ontworpen worden dat ze geschikt zijn voor recycling.

Goede zet, wat mij betreft!