6 slimme manieren om van je nieuwe huis snel een echt thuis te maken

Ik voel me best snel thuis. Waar dan ook ter wereld. En dan bedoel ik niet sociaal gezien (awkward)… maar echt qua plek. Zolang ik een plekje voor mezelf en m’n eigen spulletjes heb, kan ik er een thuis van maken. Ook in Amersfoort voelde ik me vanaf dag 1 thuis in ons nieuwe huis. Dat gevoel had ik al toen ik voet over de drempel zette tijdens de bezichtiging, en heb ik iedere keer als ik de sleutel in het slot steek. Settelen en je gelukkig voelen kan ook terwijl je nog tussen de dozen leeft. In samenwerking met EP: vertel ik je graag hoe je dat doet …

Hoe exciting het ook is om je nieuw huis te betrekken, ik begrijp ook best dat die eerste paar weken misschien een beetje gek kunnen voelen. Van een verjaardag vieren, je tuin zomerklaar maken of het huis decoreren voor de feestdagen vervaagt dat ‘nieuwe-huis-gevoel’ razendsnel. Maar om daar nou op te wachten ….

Begin met de kledingkast

De meeste mensen beginnen eerst met het uitpakken van de spullen voor de gemeenschappelijke of meest belangrijke ruimtes, maar ik kan je vertellen dat het mij bijzonder goed is bevallen om eerst de kast in elkaar te zetten en in te ruimen. Maandagochtend is al zwaar genoeg zonder dat je hoeft te zoeken naar je favoriete broek. Toen de kledingkast (of eh, kledingmuur zoals wij hebben) in elkaar zat en was ingericht, voelde het al direct ‘helemaal mij’.

hip budgetproof interieur 2
De kast voor de televisie is nog in de maak, dus die staat even op een krukje en de posters vind ik stiekem wel mooi zo tegen de muur. Maar wel echte stofvangers op deze manier.

Wacht even met het ophangen van posters, kunst en lijsten

De afgelopen jaren heb ik best wat mooie creaties voor aan de muur verzameld. Veel posters en schilderijen met quotes, een creatie van mijn overleden opa, de nieuwe posters van Desenio … De meeste heb ik – tot grote ergernis van mijn vriend – als een van de eerste dingen mee verhuisd en uitgestald tegen muren, kasten en deuren. Zo voelde het al direct als thuis en kan ik nu nog even uitproberen waar alles het beste past.

Haal al je favorieten als eerste uit de doos

Je boxjes om je favoriete muziek lekker hard te luisteren, die parfum die je graag draagt bij bijzondere gelegenheden, de geurkaars waar je blij van wordt, dat kussen waar je graag tegenaan chillt. Zorg dat je je favorieten in 1 doos inpakt, en pak die doos er direct bij in je nieuwe huis. Kan niet anders dan dat je je er heerlijk op je plek voelt.

 

hip budgetproof interieur 1
Deze stoel wilde ik bijvoorbeeld al zo lang, dus kocht ik onlangs eindelijk. Het Perzische kleedje was van m’n oma en de bank was ons vorige bed.

Ga voor je eerste keuze

Bij een verhuizing komen veel keuzes kijken (keuzestress!) en veel uitgaven. Wat ik wel geleerd heb, is dat je beter voor je eerste keuze kunt gaan. Ook als die misschien wat minder budgetproof is of wat langer duurt. Zelf wil ik altijd alles nu. Of gisteren eigenlijk. Maar het wachten wordt zeker beloond. Zo laten wij een kast voor onze televisie op maat maken en hebben we maanden gezocht totdat we de perfecte krukken vonden voor aan ons keukeneiland. Of eigenlijk vond de schoonfamilie die (zo lief!). Wil je een QLED TV, nieuwe bank, die supersonische droger of juist een SMEG waterkoker? Wat het ook is, het is de moeite waard om er voor te sparen of te wachten. Of beide.

Deze droomkeuken hoefden we niets meer aan te doen en hebben we alleen aangekleed.

Aan de slag in de keuken

Hoe heerlijk het ook is om even een pizzaatje te bestellen of de Spare Rib Express te bellen … ga aan de slag in je eigen keuken. Met een simpel receptje of zelfs met een kant-en-klaarmaaltijd die je alleen maar hoeft op te warmen. Voelt een stuk huiselijker als je zelf een maaltijd kunt klaarmaken in je nieuwe keuken.

Herpak je oude routine

Zodra ik hier binnenkwam, maakte ik direct een plekje waar we onze sleutels standaard kunnen terugvinden en hing ik een (geïmproviseerde) kapstok op voor jassen, tassen en belangrijke spulletjes. En wel op meer plekken in huis bewaar ik spulletjes op precies dezelfde manier als voorheen. Lekker vertrouwd. Hoewel je locatie verandert, kan je routine prima hetzelfde blijven.

Heb jij nog tips om van je huis direct een thuis te maken?