Duurzame cadeautip: kunst van gerecyclede teenslippers | Ocean Sole van Nic&Mic

Wie herkent het? Wéér een verjaardag of feestje, leuk! Maar wat moet je als cadeau geven? Of wat dacht je van Sinterklaas en Kerstmis? Je wilt graag iets geven wat origineel is, er leuk uitziet en bij voorkeur ook nog een beetje goed voor de wereld is. Ik heb van NIC&MIC een Ocean Sole-product toegestuurd gekregen om me te laten verrassen door de kunst van afval en gerecycled plastic. Ik ben altijd in voor iets origineels, zeker wanneer het een oplossing kan zijn voor bovenstaande ;).

Kunst gerecycled plastic 3

Hét beeld gemaakt van gerecyclede teenslippers

De doos komt binnen en ik ben direct enthousiast! Hij is opgevuld met karton in plaats van bolletjesplastic, met daarin een persoonlijk berichtje en folders over Ocean Sole (die er kleurrijk uitzien!). Het heeft bijna geen gewicht dus mijn nieuwsgierigheid wordt nog groter….. en daar is hij dan! De ‘Hollandse Koe‘ maat M. Helemaal blij word ik van alle kleuren! En zo gek dat het zo weinig weegt (220 gram!), had ik niet verwacht met een beeld van deze afmeting.

Ik vind de koe dan ook direct helemaal leuk en origineel. De structuur van de koe voelt als een zool van een teenslipper aan en dat klopt dus ook!

Kunst gerecycled plastic 2

Nic&Mic en Ocean Sole: maken kunst van afvalresten uit de oceaan

Nic&Mic zijn twee broers die sinds 2014 zijn begonnen met de distributie van de Ocean Sole-kunstwerken in de Benelux. Ocean Sole is een bedrijf in Kenia dat aangespoelde teenslippers verzamelt en schoonmaakt. De slippers worden vervolgens tot blokken gelijmd, waarna er de mooiste beelden van gemaakt worden! Naast dat het dus een positieve invloed heeft op het milieu (door vervuiling van land en zee te voorkomen) wordt de houtkap beperkt. Daarnaast werken er ongeveer 70 mensen in de fabriek, dus wordt de werkgelegenheid ook gestimuleerd.

Kunst gerecycled plastic 1Wat je wilt weten over de kunstwerken

De koe is ongeveer 25 cm x 16 cm en dus maar 220 gram! Je bent voor maat M (voorgenoemde afmetingen) €29,50 kwijt, wat het voor mij absoluut waard is. Het is echt eens iets anders om te geven/krijgen en het feit dat het een bijdrage levert aan duurzaamheid, is voor mij ook een pluspunt.

Mocht je dit idee leuk vinden, maar op zoek zijn naar iets anders dan een koe: er worden ook giraffes, olifanten, schildpadden, zebra’s en nog veel meer beelden gemaakt. Mocht je iets anders cadeau willen geven dat aansluit bij dezelfde mooie gedachte, dan is het ook een optie om bijvoorbeeld een armband of loungekussen te bestellen.

Kijk voor meer informatie en duurzame cadeautjes op nicmic.nl. Ik ben enthousiast en bij mij heeft de koe een plek gekregen in onze industriële kast!