Zijn Dr. Martens hun geld waard?

Ik krijg regelmatig berichtjes via Instagram met de vraag welk model Dr. Martens ik draag, dus … laat ik daar eens een blogje over schrijven. Vorig jaar verkocht ik mijn Dr. Martens die ik op mijn 13e kocht. Moet je nagaan hoe lang ze meegaan. Ik ben inmiddels 31. Een beetje spijt had ik wel, dus kocht ik een jaar later nieuwe (wel een ander model). Ik ging voor de ‘Pascals’ en het was direct dikke mik.

Inmiddels is mijn Dr. Martens-familie binnen 1,5 jaar gegroeid van 1 paar Dr. Martens naar 3 paar. Dit zijn de 3 types Dr. Martens die ik draag en wat ik ervan vind.

Dr. Martens Pascal zwart

Ik moest er best een tijdje over nadenken of ik wel zo’n smak geld (€169,95 destijds) wilde uitgeven voor een paar schoenen, maar ze zijn het dubbel en dwars waard. Ik koos voor de zwarte variant gemaakt van zacht leer en ik heb ze nooit hoeven inlopen. Ze zaten vanaf dag 1 perfect en mega comfortabel. Inmiddels loop ik er dus al 1,5 jaar op en ik heb ze minimaal 2 keer per week aan. Als het niet meer is. Het leer op de neus is een beetje kaal geworden. Heb ze gedragen op reis en er toen niet zo goed voor gezorgd (oeps). Maar na een poetsbeurt kunnen ze weer een tijdje mee! €169,95 waard? Zeker!

Dr. Martens Pascal Vegan Glitter goud

Heeft het glitters? Is het goed te combineren met de rest van m’n garderobe? Dan is de kans dat ik het zo m’n mandje in klik. En aangezien ik m’n zwart Dr. Martens zo vaak draag, vond ik het best geoorloofd om deze zomer een glittervariant te kopen. Ik krijg er vaak complimentjes over, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ze het geld niet waard vind. Ik kocht ze voor €139,- en heb ze nog maar 3 keer aangehad in 3 maanden. Ouch. Simpelweg omdat ik ze zoveel minder comfortabel vind dan m’n andere docs. Ze lopen een stuk lomper en zijn gewoon overall minder comfortabel. Waarschijnlijk omdat ze niet gemaakt zijn van leer, maar kunststof. Jammer! Beetje een miskoop wel. Maar mooi zijn ze zeker. Dus mocht je ze willen proberen, ze zijn nu afgeprijsd voor rond de €110,- bij verschillende webshops, maar ik vind ze persoonlijk het geld niet waard.

Dr. Martens Pascal Asp Light Grey Viper

Slangenprint is het helemaal dit seizoen, dus waarom geen slangenprint docs in plaats van een classy laarsje? Ik zag het helemaal zitten! Ik kocht ze met een kortingscode van Footway. Ik moet zeggen; ze zijn heel tof. En ze zijn verrassend makkelijk te combineren voor zo’n uitgesproken schoen. En hoewel deze wel van leer zijn gemaakt, is het een heel ander type leer. Veel stugger en harder. Je raadt het al; duurt even voordat je deze hebt ingelopen. Vooral de randjes van de schoen snijden bij m’n enkel. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden geldt ook bij deze stoere laarsjes. Maar ik heb bij deze laatste nieuwe variant nog hoop dat ze comfortabeler worden omdat leer natuurlijk op den duur wel zachter wordt. Hoop ik. Zijn ze €130,- waard? Als ze wat soepeler worden, dan wel.

Dus als ik je een tip mag geven wanneer je een flinke mep geld uitgeeft aan Dr. Martens; ga voor de Pascals in zacht leer. Net pantoffels wat mij betreft.

Mochten Dr. Martens boven je budget zijn, ik heb ook een aantal Dr. Martens look-a-likes voor je verzameld in een andere blogpost. Inclusief linkjes, zodat je direct kunt zien of jouw maat er nog is.

One thought on “Zijn Dr. Martens hun geld waard?

  1. dankzij dit artikel gisteren eens in Utrecht een winkel ingelopen.
    Ik heb niets gekocht, maar dat kan zeker in de toekomst veranderen.

Comments are closed.