De harde blogwaarheid: Blog Society Event

Of iedereen die over fashion, beauty, lifestyle en/of reizen blogt even op kon staan. Dat vroeg de eerste gastspreker, Marjolein Hurkmans, tijdens het eerste Blog Society Kennisevent. Uiteraard stond uiteindelijk 80% van de zaal op haar hakjes (mannen waren in de minderheid) een beetje schaapachtig om zich heen te kijken. Nee, we zijn niet uniek, dat wilde Marjolein ons duidelijk maken. En zij kan het weten als hoofdredacteur van Telegraaf’s Vrouw. We schrijven veel hetzelfde en zijn teveel hetzelfde was de boodschap. Ik was gelijk wakker! Oja, en we schrijven te weinig (of nietszeggend). De harde blogwaarheid. De meeste bloggers zijn verre van uniek. Ook ik ben met een budgetblog niet meer uniek. Na mij hebben nog 1.000 andere meiden een budgetblog uit de grond gestampt. Dus het is lastig om in de blog-wereld onderscheidend te zijn. Zo eerlijk en af en toe hard als het ‘praatje’ van Marjolein was, zo inspirerend en motiverend vond ik wat Frank Meeuwsen (digitaal strateeg, o.a. bekend van Lifehacking.nl en het boek Bloghelden) ons te vertellen had. Ik heb zijn boek Bloghelden gewonnen en zal jullie zeker laten weten wat ik er van vond.

Maar wat is dan volgens Marjolein Hurkmans en Frank Meeuwsen een goede blogger?

10 blogtips

 1. Schrijf meer (en zonder spelfouten)! dus niet alleen foto’s maar ook een tekst die iets zegt.
 2. Schrijf iets wat mensen triggert om terug te komen omdat ze benieuwd zijn naar de afloop.
 3. Wees persoonlijk.
 4. Ben uniek!
 5. Vind je niche-markt (hier is al een artikeltje over ingepland voor de ‘eerste hulp bij bloggen‘-serie).
 6. DURF. Gewoon doen!
 7. Laat je niet omkopen voor gratis spullen of een paar tientjes.
 8. Deel je kennis, waar weet jij meer over dan een ander?
 9. Probeer! so what als je fouten maakt? Daar leer je van.
 10. Doe ervaring op. Maak de uren. Blog blog blog!

Dit was het allereerste Blog Society kennisevent. Ik had er stiekem mee van verwacht maar misschien waren mijn verwachtingen als gold member gewoon niet realistisch. De meerwaarde van het event zat ‘m voornamelijk in netwerken en ideeën uitwisselen. Leuk om weer andere bloggers te hebben ontmoet: hoi Joy, Dionne, Rowan, Milou, Tom en Kaylee! Leuk jullie te ontmoeten. Ik heb ook nog even staan kletsen met Yoon Sterkenburg (Digital Director bij TMG) over eventuele mogelijkheden en invulling van een volgend kennisevent, dus ik ben heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen!

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

9 thoughts on “De harde blogwaarheid: Blog Society Event

 1. Wat een goede post!! Echt leuk om te lezen en inderdaad ook erg verhelderend. 🙂 ach zelf denk ik dat het gewoon het belangrijkste is dat je er zelf plezier aan beleefd!

 2. Ik dacht eigenlijk hetzelfde als Sheling (kijk mij weer eens niet-uniek zijn) want ik vind ook dat je een blog grotendeels voor jezelf schrijft, en dat je er zelf plezier aan hoort te beleven. Ik vind het leuk om wat uit mijn leven te laten zien, en als je dat leuk vind ben je van harte welkom, zo niet, dan klik je door naar een andere blog 🙂 No problemo!

  Ps. Ik ben de ene helft van een eeneiige tweeling, het woord ‘uniek’ roept bij mij sowieso kriebels op!

 3. Ik heb dit event moeten missen, helaas. Wel fijn dus dat je er wat over schrijft, haha. En ja, er zijn veel blogjes die hetzelfde overbrengen. Vaak is het zelfs zo dat ik een artikeltje over een bepaalde lipstick wel 6 keer tegenkom in mijn Bloglovin. Op 1 dag! Maar goed, dan is het de truc om het anders te doen dan de rest. En dat is nog best lastig…

 4. Er waren inderdaad maar weinig mannen aanwezig (ik was één van de weinige), maar dat verbaast niet als je kijkt naar de posts op Blog Society. Had graag een wat uitgebreidere avond gezien (misschien was meer sprekers), maar heb ook nog wat interessante contacten gelegd. Zelf vond ik de tip dat het verhaal dat je schrijft “rond moet zijn” een sterke (dus met een begin en einde dat op elkaar aansluiten).

  Uiteindelijk denk ik dat je zelf bepaald wat je uit je blog wilt halen. Sommige bloggers doen het puur voor zichzelf, maar denk dat het geen kwaad kan om toch ook zo te schrijven dat het interessant is voor anderen.

  Leuk in ieder geval dat je over het event zelf hebt geschreven.

 5. Zou je een volgende keer weer gaan? Ik kon vorige keer geen tijd vrijmaken, maar als ik je foto’s zie komt het toch wel leuk en interessant op me over!

 6. Leuk om te lezen. Ik kon er niet bij aanwezig zijn omdat ik op Gran Canaria woon natuurlijk. Houd je me op de hoogte van alle events? 🙂

Comments are closed.