Date night: dat hoeft niet altijd veel geld te kosten

Wanneer je je partner wilt verwennen met een date night, mag geld geen negatieve invloed hebben op jullie avondje samen. Er zijn meer dan genoeg manieren om een romantische en gezellige avond te organiseren voor jullie tweeën, zonder hier geld tegenaan te hoeven smijten. Ter inspiratie zetten we een paar ideeën voor je op een rij. Zo kun jij je partner verrassen met een date night die financieel te verantwoorden is!

Sterrennacht 

Met z’n tweetjes uiteten kan aan het eind van de avond leiden tot een flinke rekening. Natuurlijk kun je vooraf een restaurant uitzoeken met een specifiek arrangement, dan weet je hoeveel het diner je ongeveer zal kosten. Toch is er een manier om samen romantisch te dineren voor weinig. Organiseer een picknick onder de sterren. Vincent van Gogh schilderde ooit ‘De Sterrennacht’, juist omdat de nacht zo prachtig en magisch is. Leg op een warme nacht een kleed en kussens neer in de tuin of in een park (mits deze nog open is) en neem heerlijke gerechten en tapas mee van huis. Zo doe je zelf de boodschappen en kun je dus bepalen hoeveel geld je uit wilt en kunt geven aan jullie romantische diner. Maak het extra knus door (elektrische) kaarsen en een speaker mee te nemen. 

Intiem samen

Samen de tijd nemen om elkaars lichaam te leren kennen op originele manieren kan ook een romantische activiteit voor tijdens een date night zijn. Zorg voor een passende setting. Steek thuis kaarsen aan, speel romantische muziek af en neem de tijd om samen te praten over jullie intimiteiten. Bespreek wat jullie uit zouden willen proberen, wat jullie al hebben geprobeerd en wat jullie al weten van elkaars en jullie eigen lichaam. Het is belangrijk om open te staan voor dat wat je partner te zeggen heeft, wees geduldig en respectvol. Wees ook niet bang om eens iets nieuws uit te proberen. Zo kun je kijken of bondage iets voor jou is of beginnen met een intieme massage. Je leert daarmee niet alleen elkaars lichaam kennen, maar leert ook meer over je eigen lichaam. 

Creatief 

Je kunt ook samen een nieuwe hobby uitproberen. Steken jullie thuis veel kaarsen aan en hebben jullie altijd stompjes over? Spaar deze dan op en gebruik deze stompjes later om zelf kaarsen te maken. Je kunt ook samen een meubelstuk renoveren of met een thema schilderen of kleien. Of ga samen bakken of koken: dan kun je direct na de activiteit genieten van een heerlijke specialiteit. Zo kunnen jullie je creativiteit ergens in kwijt en nieuwe hobby’s ontdekken. 

Af en toe iets ondernemen waarvoor je wat dieper in de buidel moet tasten, is natuurlijk ook leuk. Toch hoef je met deze tips niet altijd duur uit te zijn tijdens een date night met je partner. Het belangrijkste is namelijk dat jullie het samen leuk hebben met elkaar. Zorg ervoor dat dit het uitgangspunt is en blijft.