Dad sandals zijn de nieuwe dad sneakers: mijn 4 favorieten

Grove dad sneakers en platformgympies zijn weer terug van weggeweest nu de jaren ’90 een comeback maken in onze garderobes. Maar nu het weer warmer wordt en chunky sneakers best een beetje heet kunnen zijn onder een zomeroutfit, zijn de dad sandals een heerlijk alternatief.

Lompe sandalen met grove zool

Het duurde even voordat ik overtuigd was van de dad-sneaker-trend, maar toen de geinige dad sandal met platform van Teva 3 jaar geleden verscheen, wist ik niet hoe snel ik ze in mijn mandje moest klikken. Het was even wennen voor de rest van de wereld, maar inmiddels is de dad sandal dé trend van deze zomer. Dat maakt één paar niet genoeg, dus bestelde ik 3 nieuwe favorieten via Schoenfashion. Met deze 4 verschillende dad sandals kom ik de zomer wel door. En geloof mij, Teva of Birkenstock zit 99 van de 100 keer lekkerder dan een goedkope look-a-like. Dat heb ik natuurlijk al láng geprobeerd.

Teva Flatform

Nog voordat de dad sandal überhaupt zo heette en we van dad sneaker nog maar net gehoord hadden, legde ik al behoorlijk wat vakantiekilometers of op deze lichtgewicht stappers. Zó lelijk dat ze mooi zijn, zo omschrijf ik deze wolkjes van schoenen vaak. Ik combineer ze met rokjes, jurkjes, shorts … eigenlijk alles uit m’n vakantiegarderobe. Droeg ik deze sandalen vroeger alleen op vakantie, deze lente en zomer hebben ze al tal van keren mogen shinen onder een outfit. Van bikershort met oversized bandshirt tot leren broek met colbert. Ze maken elke outfit net wat leuker. Én je voeten blijven lekker koel.

Teva Midform

Aangezien de flatforms me zó goed bevallen, hoefde ik niet lang na te denken over dit nude-kleurige exemplaar. Of naja, nude … ‘sand’ heet hij officieel geloof ik. Deze sandalen hebben een trendy grove zool van foam, maar niet zo’n hoge als de flatforms. Vandaar de naam ‘Midform’. Ik koos dit keer voor bandjes van soepel leer, in tegenstelling tot de bandjes van grof geweven textiel van mijn flatform-exemplaar. Gezien de kleur denk ik dat dit heel mooi staat met korte jurkjes. Door de nude-kleur lijkt het alsof je benen eindeloos doorlopen. Nu maar hopen dat ik ze ook schoon kan houden. Dat is namelijk de reden waarom ik nooit een witte variant heb besteld.

Teva Voya Infinity

Eerlijk is eerlijk, deze Teva Voya Infinity sandalen die me doen denken aan de schoenen van een Griekse godin zijn een impulskoop. Deze dad sandals hebben namelijk een heerlijk gevormd voetbed en zijn dankzij de grove zool met de elegante touwtjes een stuk vrouwelijker dan de andere sandalen in dit lijstje. Die gaan sowieso mee in m’n koffer naar Florence dit najaar.

Birkenstock sandaal Milano

Heeft Birkenstocks de dad-sandaaltrend bedacht of heeft de dad-sandaaltrend Birkenstocks doen herleven? Dat is de vraag! Hip of niet, al jarenlang draag ik de comfi Birckenstocks bij mijn zomergarderobe. Liefst lekker lomp onder jurkjes. Van de slippervariant met één bandje in lakleer tot de altijd populaire Arizona slippers met dubbele bandjes in mat zwart: Birkie’s komen en gaan in mijn garderobe. Over deze nieuwe variant ben ik extra excited, want: sandaal! Aangezien bruin tegenwoordig ook best kan met zwart en juist supermooi staat met donkerblauw kan ik niet wachten om de sandalen te combineren met de klassiekers uit m’n zomergarderobe.

De Dr. Martens Blaire Brando sandalen staan nog op mijn wishlist, maar eerst de bovenstaande nonchalante dad sandals maar eens combineren voordat ik €120 uitgeef aan één paar. Dat ging me nog even te ver. Wie weet kan ik ze later dit jaar in de sale vinden.

* Ik heb 2 van de 4 paar gekregen.

2 thoughts on “Dad sandals zijn de nieuwe dad sneakers: mijn 4 favorieten

Comments are closed.