Budgetproof wonen in het buitenland

Wil je graag naar het buitenland verhuizen of tijdelijk ergens anders wonen dan Nederland? Dan zijn er natuurlijk verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Wil je een huis kopen Ibiza, of toch in een gedeelde accommodatie wonen in Bali? Het is aan jou om een bestemming te kiezen die bij je past. Wij hebben in ieder geval een aantal tips verzameld waarmee jij budgetproof kunt wonen in het buitenland. Lees snel verder!

Ga voor een betaalbare bestemming

Dit is in principe de beste tip om budgetproof te wonen in het buitenland. Wanneer je een bestemming kiest waar het over het algemeen al goedkoop is, ben je al een eind op weg. Denk bijvoorbeeld aan Indonesië. Bali is bijvoorbeeld supertoeristisch en de kosten van eten en wonen zijn daar relatief goedkoop. Een andere optie is de Filipijnen. Hier kun je een van de prachtige eilanden kiezen om te wonen. Denk bijvoorbeeld aan Palawan of Cebu. Natuurlijk kun je ook binnen Europa blijven, zoals Ibiza. Alleen dan zijn er andere tips om betaalbaar te wonen.

Vergelijk prijzen

Om goedkoop te kunnen wonen moet je op zoek naar een accommodatie die niet al te duur is. Als je het budget hebt om een woning te kopen, dan moet je bijvoorbeeld prijzen vergelijken en een buurt kiezen die misschien wat betaalbaarder is. Je kunt hiervoor een lokale makelaar inhuren om je daarbij te helpen. Een andere optie is om te kiezen voor een gedeelde accommodatie. Dit kan de kosten aanzienlijk verlagen. Kijk ook eens op platforms zoals AirBnB om een roommate te vinden.

Leer de taal!

Het is natuurlijk altijd voordeliger als je de taal spreekt van het land waar je wilt gaan wonen. Toeristen worden vaak uitgekleed en er worden hogere kosten in rekening gebracht voor bijvoorbeeld boodschappen bij de lokale markt of wanneer je kleding gaat kopen. Wanneer je de taal spreekt, kun je ook beter onderhandelen en zul je betere prijzen krijgen.

Kies een woning buiten toeristengebieden

Dit is misschien niet altijd even interessant, maar dat kan het ook juist wel zijn. Lekker je eigen plekje, een stuk goedkoper dan in een toeristisch gebied. Je hoeft in Ibiza bijvoorbeeld echt niet midden in het centrum te zitten. De prijzen van woningen buiten het centrum zijn vaak stukken goedkoper, terwijl je er qua vierkante meters hetzelfde voor terugkrijgt. Je bent vaak in een mum van tijd in het centrum als je dat graag zou willen.

Koop je eten lokaal

Je zult versteld staan als je het verschil ziet tussen de prijzen van supermarkten en van lokale markten. Probeer daar dan ook zoveel mogelijk gebruik van te maken. Want fruit kost daar vaak de helft van de prijs. Vraag rond bij wat locals om de beste markten te vinden en doe daar dan ook het grootste deel van je boodschappen. Dit is pas makkelijk besparen! Droom jij van verhuizen naar het buitenland? Start dan deze tips!