Budgetproof detoxen: waarom je beter niet kunt detoxen met een sapkuur

Detoxen of je lichaam ontgiften. Steeds meer mensen zijn er nieuwsgierig naar of wagen een poging. Zeg nou zelf, afvallen, een betere huid en meer energie klinkt iedereen toch goed in de oren? Goed nieuws: iedereen kan detoxen en het kan nog budgetproof ook. Hoe? Dat leg ik samen met Flinndal, een groot voedingssuplementen-merk, uit.

Zelf waagde ik eerder dit jaar met Oenobiol een poging tot een gezonder lichaam met voedingssupplementen en op social media vliegen de sapkuren voor een detox me om de oren. Hoewel het lichaam zelf kan ontgiften door middel van de lever, gablaas en nieren, kan het soms zinvol zijn om je organen te helpen met wat natuurlijke krachtpatsers. Detoxen kan op verschillende manieren, maar je moet wel goed voor je lichaam blijven zorgen.

De nadelen van detoxen met een sapkuur

Van Flinndal begreep ik bijvoorbeeld dat sapkuren – waarbij je dus bijvoorbeeld een heel week alleen nog maar sapjes drinkt en niets meer ‘eet’ – niet de beste manier zijn. Wist jij dat? Zo’n sapkuur is prima om je lichaam te ondersteunen bij het ontgiften en reinigen, maar je moet je ook bewust zijn van de nadelen. Vaak wordt je adem er ook niet beter op en voel je je vermoeid. En het is alles behalve goedkoop ook trouwens.

Ik ken zelfs mensen die zijn gestopt met een sapkuur omdat de hoofdpijn ondraaglijk was. En wat dacht je van je darmen? Die worden er ook niet gelukkig van. Als je je darmen ‘spoelt’ breng je ook je darmflora -de bacteriën die je spijsvertering en weerstand ondersteunen – in de war. En die flora wil je natuurlijk juist niet de deur wijzen.

Goed om te weten: een groot deel van het gewicht dat je verliest is vocht. Fijn voor een snel resultaat, maar het is niet blijvend. Zodra je weer gewoon gaat eten zal je weer (een beetje) aankomen in vocht.

Op een verantwoorde manier detoxen

Hoe je het dan beter kunt doen? Door je lichaam te ondersteunen met een supplement voor een gezonde en verantwoorde detox. Dat betekent dat je gezond en gevarieerd moet blijven eten en daarnaast ondersteuning krijgt uit natuurlijke, plantaardige ingrediënten voor je lever en nieren om te ontgiften. Bijvoorbeeld met Flinndal Detox, met kruidenextracten als Mariadistel en Jeneverbes die de lever en de nieren gezond helpen te houden.

Je betaalt circa €30 betaalt voor een kwartaalvoorraad aan detoxpillen. €0,33 per pil is een koopie en de moeite waard om te proberen vind ik.