Black Friday-korting & Cyber Monday-voordeel: 10 tips!

Voorheen ging alleen Amerika los op Black Friday (24 november) en Cyber Monday (27 november), maar tegenwoordig pikken wij er in Nederland ook een graantje van mee. Yes, hoe meer korting hoe beter. Toch? De dag na Thanksgiving lopen the Americans elkaar onder de voeten – al vechtend voor dat ene paar laarzen of die 4K-tv. Wij doen het beter: we klikken gewoon wat supergoede deals naar huis vanuit onze luie stoel of nog beter, bed. Het is immers een vrijdag, dus misschien heb je wel vrij. Samen met ShopALike deel ik 10 tips voor een succesvolle shopsessie op Black Friday of Cyber Monday.

black friday korting shoppen 1

Ik zit op Black Friday trouwens in Birmingham om links te leren rijden met SunnyCars – daarover later meer – maar dat betekent niet dat ik jullie niet kan helpen bij een heerlijke shoppingspree vol geluksmomentjes!

1. Shop je cadeaus voor Sinterklaas en Kerstmis met korting

Misschien heb je zelfs met online feestdag Singles Day al wel wat cadeautjes binnen gesprokkeld? Of was dat nog echt te vroeg? Tip: wacht niet tot het laatste moment met cadeaus scoren voor je lootje of voor onder de kerstboom. Spotgoedkope deals scoor je op Black Friday, en niet de dag voor pakjesavond. De aanbiedingen vind je vaak in elke winkelcategorie, van kleding tot meubels en van schoenen tot sportkleding. Slagen is niet zo moeilijk.

Met ShopAlike.nl winkel je in 690 online shops tegelijk en ze vieren Black Friday met hoge kortingen! Deze kortingen tot wel 50% gelden van 24 november, de officiële Black Friday-dag, tot Cyber Monday (27 november).

black friday korting shoppen 1
Kerstcadeautjes ready!

2. Start vroeg en doe research

Om te kunnen bepalen of je een goede deal scoort, is het handig om ook te weten wat een product voor Black Friday kost bijvoorbeeld. Het is ook fijn om te weten of je favoriete winkels meedoen met deze feestelijke kortingsdag. Check dit dus van tevoren. O, en maak een verlanglijstje zodat je gericht kunt shoppen.

3. Vergelijk prijzen

Als iemand vraagt naar mijn ultieme budgettip, dan is m’n antwoord altijd heel saai: investeer wat tijd in vergelijken zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt voor hetzelfde product dat ergens anders goedkoper wordt aangeboden.

4. Wees loyaal en sociaal

Dat betekent: schrijf je in voor nieuwsbrieven en volg socialmediapagina’s van je favoriete winkels en merken. Vaak wordt dit beloond met VIP-shopping of extra goede kortingsdeals.

5. Black Friday shoppen onderweg

Deze is ook voor mezelf: Black Friday-shoppen kan ook onderweg. Zorg dat je telefoon is opgeladen, stop een powerbank in je tas en regel genoeg data. Zet je verlanglijstje op je telefoon en download de apps van je favoriete webshop van tevoren.

black friday korting shoppen 1

6. Bepaal een budget en houd je daar aan

Saai? Misschien, maar het zorgt er wel voor dat je geen geld uitgeeft dat je eigenlijk niet hebt of aankopen doet die je je niet kunt permitteren. Zwaai je nogal eenvoudig met je pinpas of creditcard? Zorg dan dat je je aankopen doet in de fysieke winkels en neem alleen cash geld mee.

7. Welke regels gelden er bij de winkel van je keuze?

Verdiep je ook in voorwaarden en regels. Bijvoorbeeld van retouren, mocht je toch spijt van je aankoop hebben. Mag je het terugbrengen of ruilen? Krijg je geld terug? Waar geldt de korting op? De kleine lettertjes kunnen die shopping-high verpesten, dus weet wat je koopt.

8. Houd je bij de deal

En daarmee bedoel ik dat je prijzige accessoires moet vermijden. Als jouw droomtelevisie met 4K-beeld in de aanbieding is op Black Friday, houd je dan alleen bij díe deal. Koop er niet direct een (te dure) HDMI-kabel bij bijvoorbeeld. Of laat je niet verleiden door het bijkopen van garantietijd.

black friday korting shoppen 1

9. Het goedkoopste is niet altijd de beste deal

Een open deur misschien, maar goedkoop is soms inderdaad duurkoop. Bedenk je ook goed of dit nou echt het product is dat je wilde hebben en of het aansluit bij al jouw wensen, of dat je je laat verleiden door de prijs. En dat brengt met bij tip 10:

10. Kijk naar de prijs en niet hoeveel je bespaart

Het klinkt zo logisch en simpel, maar bij een hoge besparing zijn we toch eerder geneigd een product in het digitale winkelmandje te gooien. Blijf je focussen op de prijs die je betaalt en niet hoeveel je bespaart. Zo doe je minder snel aankopen die je niet gepland had.

En, vergeet natuurlijk Cyber Monday op 27 november niet. Een iets kleiner kortingsfeestje, maar mocht je iets vergeten zijn of in de tussentijd nog iets bedacht hebben: shop je suf online komende maandag.