Besparen op online fashion

Ik shop bijna alleen maar budget. Zoals jullie weten ben ik een budgetshopper in hart en nieren. Ik hoor vaak dat je beter meer geld uit kunt geven aan een kwalitatief goed item dan aan meerdere kwalitatief mindere items … maar ik koop gewoon graag veel verschillende nieuwe dingen. Dit zou ik niet volhouden als ik veel geld uit zo geven aan één item. Vandaag deel ik een aantal tips met jullie hoe je kunt besparen op online fashion bestellen.

1. Shop SALE / shop budget
Ik shop bijna alleen maar SALE bij winkels zoals H&M, Primark, Nelly, ASOS, Zalando, Topshop, Boohoo, Bershka, New Yorker, Monki en New Look. Deze winkels verkopen vaak al betaalbare kleding maar in de SALE wordt het helemaal smullen! We willen allemaal wel elk seizoen een hele nieuwe garderobe toch? Als ik niet lekker budget en SALE shop dan lukt me dat natuurlijk ook niet. Maar als ik héél budgetproof shop dan heb ik binnen no-time een nieuwe garderobe binnengesleept. Houd dus goed de trends in de gaten en hoe je uit de SALE nog trendy items kunt scoren. Online vind je vaak goede deals maar dit geldt natuurlijk niet alleen voor online fashion.

2. Gebruik kortingscodes
Als je online shopt zwerft er bijna altijd wel ergens een kortingcode voor de desbetreffende shop rond. Soms kost het wat moeite om een goede code te vinden, maar sites zoals kortingscode.nl maken het ons gemakkelijker! Zo kost het maar een héle kleine moeite en een mini beetje van je tijd om je online bestelling met (meer) korting naar huis te klikken. Je zoekt op de naam van de winkel waar je shopt en bijna altijd rollen er dan een aantal handige kortingscodes uit waar je gratis gebruik van kunt maken. Waarom zou je het niet doen?

3. Ben niet bang voor veilingsites
Ben je niet vies van een staaltje namaak of een Chinees geproduceerd product ;)? Kijk dan ook eens op veilingsites zoals eBay of Alibaba. Je moet niet verwachten dat je kwalitatief hoogwaardige producten thuisgestuurd krijgt en dat je je gekochte item het volgende seizoen nog kunt dragen … maar leuk is het zeker! Je vindt er accessoires al vanaf 1 dollar. Ik bestel voornamelijk look-a-like designerschoenen en accessoires via dit soort sites. Leuk om je outfit mee af te maken.

4. Schrijf je in voor nieuwsbrieven
Vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrieven van je favoriete merken, sites en webshops! Zo krijg je altijd als eerste te horen wanneer de SALE start, krijg je soms extra korting, gratis verzenden of mag je vaak al eerder SALE shoppen dan niet-members. Ja, je krijgt waarschijnlijk wel véél mail, maar ik vind ’t het waard. Je kunt je zelfs ook bij kortingscode.nl inschrijven voor de members-only kortingscodes.

5. Bewaar/verkoop
Dit is een tip die menig vriendje, moeder of andere persoon waarmee je samenwoont me niet in dank af zal nemen … bewaar of verkoop! Wie voorspeld heeft dat leggings, neon accessoires, schoudervullingen en tuinbroeken weer hip zouden worden die trekt deze items uit de kast en hoeft niet haar portemonnee te trekken. Mocht je een bepaald kledingstuk of schoenen gewoon niet meer passen of niet meer leuk vinden? Verkopen die handel! Zo kun je je verdiende geld weer lekker uitgeven aan een item waar je wél blij mee bent.

Wat doe jij om te besparen op fashion?

11 thoughts on “Besparen op online fashion

  1. ik shop veel aanbiedingen, kijk elke week in de folders, en op de uitverkoophoekjes van onlineshop of tijdens solde/sale ook vindt ik het heerlijk om cheap te shoppen op ebay

    1. Ook wel lekker als je dat kunt! Ik kan het voor mezelf nooit zo goed verantwoorden als ik iets duurs ‘wil’ dan zoek ik altijd een goedkoper alternatief.

  2. Ik shop altijd super veel online en kijk altijd eerst of ik kortingscodes kan vinden! Bij de h&m bijvoorbeeld zijn die er altijd. Leuk artikel en super handig!

Comments are closed.