Besparen door huren: dit is wat je erover moet weten

Het huren van apparaten zoals een televisie, wasmachine of een droger heeft een aantal mooie voordelen. En hoewel je zou denken dat het huren van huishoudelijke apparaten en elektronica alleen geschikt is voor mensen met een groot budget, kan het ook een handige manier zijn om te besparen. Dus laten we eens kijken wat de voordelen zijn van het leasen van apparatuur.

Voordelen van het huren van apparaten

Het eerste pluspunt van het huren van een apparaat, is dat je niet in één keer een grote som geld hoeft neer te tellen. Want aan een nieuwe wasmachine of LED tv hangt natuurlijk een behoorlijk prijskaartje. Zelfs als je wat geld op je spaarrekening hebt staan, is het vaak een fijn gevoel om wat reserves achter de hand te hebben.

Door te leasen betaal je iedere maand een klein bedrag, terwijl je al meteen geniet van goede kwaliteit. Je hebt namelijk de keuze uit meerdere A-merken en de nieuwste modellen, zodat je kunt kiezen voor het merk en model dat jij het beste vindt.

Neem bijvoorbeeld een tv huren. Je bepaalt zelf welke soort televisie het beste bij jou past. Niet alleen wat betreft het merk, maar ook de grootte van het scherm, Ultra HD of QLED, en meer. Je zit bij het huren van een apparaat zoals een televisie ook niet vast aan hetzelfde model. Als je echter een tv koopt dan zal je hier meestal een lange periode mee moeten doen, maar bij het huren ervan kun je al voordat je contract erop zit een nieuw exemplaar uitkiezen.

De meeste huurcontracten variëren van 3,5 tot 7 jaar, wat mede afhankelijk is van het door jou gekozen maandbedrag. Dit is namelijk iets waar je zelf invloed op hebt. Door te huren blijf je altijd genieten van de laatste technologieën en innovaties, zonder dat dit je duizenden euro’s in één keer kost. Wat ook nog eens scheelt in de energiekosten, omdat deze elektrische apparaten vaak een A energielabel hebben of hoger.

Huren met een beperkt budget

Zelfs als je een klein budget hebt, kun je een tv leasen, of een ander apparaat, door te kiezen voor een refurbished model. Dit zijn apparaten die een nieuw leven hebben gekregen. Het verschilt echter van tweedehands, want refurbished producten zijn helemaal nagekeken door een deskundige en je ontvangt hierop 100% servicegarantie.

Geen gedoe dus met het kopen van een tweedehands apparaat op Marktplaats en maar hopen dat deze het blijft doen. Want als er toch iets niet naar behoren werkt, kun je eenvoudig terecht bij het verhuurbedrijf.

Extra’s

Bedrijven die zich specialiseren in het verhuren van apparaten aan particulieren, hebben vaak leuke extra’s in de aanbieding. Zoals bijvoorbeeld combi-deals, waarbij je korting ontvangt als je meerdere apparaten tegelijkertijd huurt. Denk aan een televisie met een subwoofer, een wasmachine plus een wasdroger, of een koelkast en een vriezer.

De reden dat het mogelijk is voor bedrijven om dit soort kortingen aan te bieden, is mede omdat ze op deze manier de levering en installatie tegelijk kunnen doen. Dit scheelt een hoop tijd en mankracht, waar ook jij als klant van profiteert in je portemonnee. Bij professionele verhuurders zit de installatie overigens gewoon inbegrepen in de verhuurprijs.