6 schoenentrends voor winter 2016/2017

Voor je het weet is het zover. Dan is het winter, klingelen de kerstklokjes en daalt het kwik tot 0 graden. Winter is onderweg. Wat schuif je aan je voeten wil je fashionable de deur uitstappen? Dat is waar ik het vandaag over ga hebben. Ik neem je mee langs 6 schoenentrends die ik gespot heb voor komende winter.

Schoenen trends winter loafers 2016 2017
Beide Zara.

1. Loafers en mules

De stoere, masculine touch is nog steeds hot, maar loafers en mules mogen nu ook met hakken. Er zijn zelfs loaferboots gesignaleerd. Gucci maakte afgelopen seizoen natuurlijk de ultieme mule (met en zonder fake fur), maar momenteel zie je ook bij Zara en zelfs Primark hele toffe mules in de schappen liggen. Maar een mule is toch koud? Ja, zeker! Daarom is het ook superleuk om ze met een glittersok te dragen bijvoorbeeld.

Schoenen trends winter sneaker 2016 2017
Beide Mason Garments via Bastiaans Schoenmode.

2. Sneakers

Yay. Sneakers zijn nog net zo modieus als tevoren. Lekker comfortabel voor onze voetjes en een welkome afwisseling na laarsjes, cowboyboots en ballerina’s. Je ziet dit komende seizoen ook weer veel sneakers met een dikke/hoge zool en instappers, maar ook sneakers waar andere trends in verwerkt zijn. – zoals bij deze toffe Mason Garment sneakers bij Bastiaans Schoenmode -. Ze kosten een flinke duit, maar zijn wel echt prachtig! Bijvoorbeeld met een velvet of metallic touch. Vans waren toch wel de it-sneakers van de zomer en herfst. Zouden ze in de winter net zo populair blijven?

Schoenen trends winter ballerina's 2016 2017
Beide Zara.

3. Ballerina’s met een twist

You either love ‘em or you hate them. De stoere ballerina’s met (geblokte) linten van MiuMiu. Ik moest er behóórlijk aan wennen, maar nu zie ik de charme er wel van in. Bij Zara vind je momenteel een mooie ballerina met bandjes en studs die hier duidelijk iets van weg heeft. Ik heb zo’n idee dat we zeker nog meer gaan horen van die ballerina’s met een twist. Denk bandjes, linten en studs.

Schoenen trends winter velvet 2016 2017
Asos (l) en H&M (r).

4. Velvet (of velours zoals wij ook wel zeggen)

Als er één trend is die we óveral in terugzien – in kleding, schoenen én interieur – dan is dat velvet wel. Dit materiaal is momenteel niet weg te denken uit het straatbeeld en de winkels. Overal hangen voor de kerst velvet broeken, tops en jurkjes op je te wachten. Maar ook in de schoen zien we het terug. Of het nu een over the knee laars is, om een paar sexy hakken gaat of terugkomt in een sneaker: velvet is altijd goed. En al een flinke tijd ook. Zo kocht ik vorig jaar een paar over the knee boots van velvet en kreeg velvet toen ook al een plekje in de trendlijst.

Schoenen trends winter cowboy laars 2016 2017
Topshop (l) Chiara Ferragni (r).

5. De cowboylaars

De cowboys zijn terug van weggeweest. Althans, aan je voeten. Ik ben de cowboyboot op straat nog maar weinig tegengekomen, maar op de catwalk kun je er niet omheen. Zouden we nog wat moeten wennen aan deze terugkerende trend? Zo lang geleden is het niet dat de cowboylaars je-van-het was. Ik heb nog wel een paar op zolder liggen. Wat jij? Wereldberoemde blogger Chiara Ferragni is in ieder geval dol op de boot. Haar collectie zit vol met excentrieke exemplaren.

Schoenen trends winter 2016 2017
H&M (l) & Mango (r).

6. Metallic laarsjes

Last best. Mijn lievelingstrend. Gelukkig mogen ze nog komend jaar. Ik ben naarstig op zoek naar een nieuw paar metallic laarsjes met een kleine hak. Zo heb ik een lederen zilveren paar dat inmiddels na 1 seizoen helemaal uit elkaar valt (geen aanrader van The Office) en zoek ik heel hard naar een vervanger. &Other Stories verkoopt hele mooie metallic laarsjes, net als Topshop, Mango en zelfs bij H&M mag het een onsje meer metallic zijn.

Welke schoenentrends voor komende winter kun jij al van je lijstje vinken?

Deze trendblog is tot stand gekomen in samenwerking met Bastiaans Schoenmode.