5 tips voor een dinnerparty met een klein budget

Gezellig tafelen kan ook goedkoop

De zomer lijkt langzaamaan ten einde te komen. De zomercollecties zijn de deur uit, er worden weer dikke truien en vesten geshowd in de etalages en de must-have van dit moment is een hippe regenjas. September is de maand dat we alle zonnestralen die ons nog gegund zijn moeten pakken. We gaan immers aankomend weekend het laatste weekend van deze zomer beleven. Nog één keer je balkon, je dakterras of tuin openstellen voor vrienden en familie en samen de zomer afsluiten. Makkelijker gezegd dan gedaan, want daar komt uiteraard het één en ander bij kijken. Maar geen nood aan de man! In samenwerking met ActiePagina.nl helpen we je graag met een aantal tips voor een gezellig diner on a budget.

1. Kies voor één uitblinker

Je wilt een voorgerecht, hoofdgerecht, een toetje en het liefst ook nog een borrel serveren, maar dit kan al snel prijzig zijn en veel tijd kosten. Kies er daarom voor om met één gang echt uit te blinken. Iets lekkers hoeft niet per se duur te zijn. Chips en nootjes bij de borrel zijn altijd goed en chocola of een ijsje zijn voldoende voor het toetje. Daarnaast hoef je ook niet alles helemaal zelf te maken. Denk aan voor gemarineerde kippetjes of vlees dat je alleen nog in de oven hoeft te doen. Ook kun je besparen door één ingrediënt in meerdere gerechten te verwerken.

2. Vangst van de dag

De supermarkt is doorgaans de eerste plaats waar je aan denkt voor de boodschappen, maar ga ook eens naar de markt. Voor de verse ingrediënten zoals vis, vlees, groente en fruit ben je dikwijls op kun je op de markt veel beter slagen. Kies je favoriete kraam uit en vraag om advies bij de marktmannen. Zo wordt inkopen doen veel persoonlijker en wie weet doe je nog nieuwe inspiratie en ideeën op voor je diner.

3. Budgetboodschappen

Vaak is er ook een enorm prijsverschil tussen verschillende supermarkten. Bij de Lidl of de Aldi kunnen producten vaak een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld bij de Albert Heijn. Het zijn dan niet de vertrouwde A-merken, maar het is zeker niet minder lekker en de kwaliteit is hetzelfde of in sommige gevallen zelfs beter. Niet helemaal overtuigd? Probeer van te voren eens wat producten uit en oordeel eerst zelf voordat je het aan je gasten voorschotelt.

4. En nu de drank nog

De drank is minstens zo belangrijk als het eten. Een goed glas wijn of koud biertje maakt je eten nog lekkerder. Heb je een badkuip? Een hele simpele en beetje studentikoze oplossing, maar wel zo praktisch, is het vullen van je badkuip met koud water om de drank in koel te houden. Je kan natuurlijk ook een simpele plastic opbergdoos aanschaffen en deze volgooien met kantenklare ijsblokjes van de supermarkt. Of gebruik zelfs een kruiwagen voor een tuinfeestje. Bekijk voor de beste deals folders van supermarkten of neem een kijkje op ActiePagina.nl in de categorie Eten en Drinken. Scoor bijvoorbeeld kortingen bij Wijnoutlet.nl of Wijnvoordeel.nl of kijk naar de aanbiedingen en codes van Albert Heijn. Wanneer je online besteld, hoef je bovendien niet zelf met zware flessen te sjouwen.

5. De ‘finishing touch’

Vergeet niet al het lekkere eten en drinken ook nog eens gezellig te presenteren. Serveer alles in leuke schalen en borden en maak de tafel af met bloemetjes en kaarsjes. Recycle je glaswerk en geef ze een nieuw leven als vaasjes, kaarsenhouders of bestekbakjes. Op Pinterest vind je heel veel vergelijkbare ideeën.

Hoe sluit jij de zomer af?