5 boeken die iedere blogger gelezen zou moeten hebben

Iedereen heeft tegenwoordig een blog. Je buurmeisje, je docenten en zelfs de kat van je oma. Omdat er zo ridicuul veel bloggers zijn ’tegenwoordig’ besloot ik een door blogger, voor bloggers rubriek te starten, maar het viel een beetje stil na deze 4 artikelen:

Boeken voor bloggers

Toch vind ik het ook leuk om blogtips te delen. Voor de beginnende blogger die net zijn of haar plekje op internet verovert, of voor de ervaren blogger die denkt dat er niets meer bijgeleerd kan worden. ECHT WEL! Hierbij 5 boeken die elke blogger gelezen moet hebben. Van SEO-tips tot inspirerende bladzijdes over schrijven in ’t algemeen. Hoewel je er natuurlijk wel een beetje feeling voor moet hebben (leuk kunnen schrijven is écht wel een talentje), helpt het ook als je er veel over leest. Dat kan natuurlijk héél veel online zoals op Blogtrommel en Blogaholic, maar de tijd die je niet achter je computer kunt besteden – bijvoorbeeld in de bus – kun je ook gebruiken om kennis te vergaren. De (naar mijn mening) essentiele boeken voor iedere blogger / als je meer wilt weten over bloggen, zijn:

 1. Wetboek voor bloggersCharlotte Meindersma
  Als blogger heb je ook regels waar je je aan moet houden, maar ook rechten. Dus wat doe je bij wanbetaling van een opdrachtgever en hoe zit het precies met rechten op foto’s? Charlotte kan je er alles over vertellen!
 2. Schrijven voor SEO in 60 minutenRutger Steenbergen
  30% van mijn bezoekers komen via Google. Who knew dat zoveel mensen rond de kersttijd op zoek zijn naar kerstballen van Action ;)? Allemaal dankzij SEO. Ik vind zoekmachineoptimalisatie leuk, maar ik kan me zo voorstellen dat je je er niet te lang in wilt verdiepen. Toch zou ik dit boekje even doorracen zodat je in 60 minuten in ieder geval een klein beetje een idee hebt waar je mee bezig bent. Zorgen dat de bolletjes van Yoast groen worden is leuk, maar het zou fijn zijn als je zelf ook wist wat je deed.
 3. Sex, blogs & rock ’n rollErnst-Jan Pfauth
  Wat kun je eigenlijk bereiken met bloggen? Dream big; Ernst-Jan vertelt over z’n eigen verhaal. Hoe hij ineens een luxeleventje had dankzij zijn blog. Ook lees je in dit boek over online netwerken. Hoe pak je dat nou goed aan?
 4. How blogs work Stephanie Duvall
  De meeste boeken over bloggen die ik tegengekomen ben zijn geschreven voor beginnende bloggers. Hoe leuk ik het ook vind om over bloggen te lezen, de beginfase ben ik echt wel voorbij. Belgische blogger Stephanie geeft ook hele handig tips voor de ervaren blogger. Daarbij is het ook gewoon een heel leuk boek om eventjes in te lezen en later weer op te pakken.
 5. Schrijven krengLisette Jonkman
  Als je vol zit met ideeën, maar ze niet echt op (digitaal) papier krijgt dan is dit boek zeker wat voor jou! Het is een schrijfgids, voornamelijk gericht op het schrijven van verhalen … maar wij als bloggers kunnen hier nog heel veel van leren. Ookal heb ik niet de ambitie om romanschrijver te worden.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

17 thoughts on “5 boeken die iedere blogger gelezen zou moeten hebben

 1. Wat super dat je deze tips met ons deelt! Ik ben altijd op zoek naar handige tips voor bloggen, ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken. Dit artikeltje sla ik even op in mijn favorieten!

 2. Als het hoef is komt vandaag Wetboek voor bloggers binnen, ben er hartstikke benieuwd naar!

 3. Wat fijn dat je je favorieten deelt! How blogs work is echt een topboek. Zelf was ik nog op zoek naar een boek over seo, ik ga het boek dat je voorstelt even opzoeken!

 4. Wat leuk dit lijstje, ik ken alleen het boek “Schrijven kreng” door de vele reviews op blogs.

 5. Hee,
  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award!
  Op mijn blog staat uitgelegd wat het is en hoe het werkt. http://lisannelovelife.nl
  Ik heb op mijn blog 11 vragen staan die je mag (hoeft niet) beantwoorden en daarna kun je zelf 11 andere leuke blogs nomineren en ze ook 11 vragen stellen 🙂
  Have fun,
  Lisanne

 6. Leuke tips! Ik blog nu ongeveer 2 jaar op vintageandbeauty.com en sinds 2 maand op alleenpuur.nl en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Sterker nog; ik begin het wereldje nu steeds beter te begrijpen!

 7. Dank voor het vermelden van mijn boek 🙂
  Het boek van Rutger heb ik ook. Fijn boek is het. Niet te oppervlakkig. Wel inhoudelijk, maar toch praktisch toepasbaar. Daar houd ik van. In diezelfde serie kan ik contentmarketing en bloggen als een pro ook aanbevelen.
  Van Ernst-Jan heb ik alleen het e-bookje Gij Zult Bloggen gelezen. Prima boekje voor beginners ook.

 8. Erg leuk artikel! Ik ben zelf niet zo een lezer, maar dit soort boeken lijken me toch erg interessant!

 9. Oeh, je hebt me wel enthousiast gemaakt! Eigenlijk had ik van ale 5 de boeken al gehoord, maar ik denk dat het nu wel tijd om er ook echt eentje te gaan lezen.

 10. Het wetboek voor bloggers had ik meegenomen naar Italië. Ik heb er zelfs een foto van gemaakt, want hij kleurde zo mooi bij m’n kamer, ha ha. Maar ik heb er nog geen letter uit gelezen. Daar heb je tijdens een blogreis natuurlijk ook helemaal geen tijd voor. Maar ik ga ‘m uiteraard nog lezen (eh… wanneer? ;-)).

Comments are closed.