4 tips om je badkamer te verbouwen met een beperkt budget

Is het tijd voor een badkamerverbouwing, maar heb je beperkt budget? Dat hoeft gelukkig geen enkel probleem te zijn. In dit artikel delen we de vier tips voor het verbouwen van je badkamer met een beperkt budget. Lees snel verder en ontdek hoe je je badkamer zo goedkoop mogelijk kunt renoveren!

Tip 1: focus op het belangrijkste

Om te kunnen bepalen wat jij het belangrijkst vindt in een badkamer, kun je een wensenlijst maken. De elementen met hoogste prioriteit, zoals een douche en wastafel, schrijf je bovenaan. Wat je minder belangrijk vindt, schrijf je onderaan de lijst. Houd hierbij rekening met de beschikbare ruimte en de functionaliteit van de badkamer.

Merk je dat je je budget halverwege de lijst al bereikt? Dan zul je keuzes moeten maken. In plaats van een bad en een douche, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bad waarin je kunt douchen. Ook kun je het bad natuurlijk helemaal achterwege laten.

Tip 2: doe zoveel mogelijk zelf

Wie over de juiste vaardigheden beschikt, kan de badkamer natuurlijk helemaal zelf renoveren. De meeste mensen beschikken echter niet over de vaardigheden om de gehele verbouwing zelf uit te voeren. Ben je zelf wel erg handig? Doe dan in ieder geval zoveel mogelijk zelf. Denk hierbij aan het slopen van de huidige badkamer en het afmonteren van de kranen.

Kies je er toch voor om de badkamerverbouwing uit te besteden? Vraag dan eens rond in je omgeving. Wellicht kennen je vrienden of kennissen nog een voordelige, maar goede aannemer. Is dit niet het geval? Vraag dan voldoende offertes op en bekijk reviews. Zo weet je zeker dat je de voordeligste en beste keuze maakt.

Tip 3: kies voor budgetvriendelijke materialen

Kijk goed of je aanbiedingen ziet. Aanbiedingen zorgen ervoor dat je duurzaam en stijlvol materiaal, toch voordelig kunt kopen. Vraag ook voldoende offertes op voor een goedkope douchewand, stijlvolle wastafel en een mooi toilet.

Heb je altijd al een marmeren badkamer gewild? Echt marmer is erg duur. Maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor marmerlook tegels. Deze tegels zien er precies hetzelfde uit, maar zijn gemaakt van keramiek. Een stuk voordeliger, dus!

Tip 4: wees creatief

Laat je creativiteit de vrije loop en kies voor unieke, retro-elementen. Het grootste voordeel hiervan, is dat je retro-accessoires en -meubels vaak zeer voordelig kunt aanschaffen. Combineer de unieke elementen met persoonlijke items, een unieke badkamer spiegel en eigen foto’s bijvoorbeeld, om je badkamer een persoonlijke uitstraling te geven. Ga op zoek naar ideeën en kijk wat je zelf kunt maken. Voordelig, stijlvol en uniek!