3 simpele hacks, tips en DIY’s voor je interieur

Zo nu en dan blijf ik naar m’n interieur kijken en denk ik: dat kan leuker, mooier, handiger of gewoon anders. In mijn appartementje kom je een aantal DIY’s tegen, maar echt bijzonder of uniek is het niet. Ik verzamelde 3 makkelijke, goedkope en simpele interieurhacks en DIY’s om een standaard interieur wat specialer te maken. Dit zijn 3 projecten waar ik – als ik ooit tijd heb – graag mee aan de slag ga. Een DIY voor in de keuken, een interieurhack voor je tv-meubel en een interieurtip voor je woonkamer. Geen van drieën heb ik zelf verzonnen, maar het resultaat is zo tof dat ik ze graag met jullie deel.

1. Interieurhack voor je tv-meubel

Het tv-meubel is een van de meubels waar we met z’n allen toch wel het langs tegenaan kijken. Bij hoeveel procent van ons gaat de tv niet iedere dag aan? Niet alleen wat er op tv gebeurt moet leuk zijn om naar te kijken, ook het ding zelf mag er best appetijtelijk uitzien. Ik heb een volledig wit tv-meubel en hoe kan ik dat in een paar simpele stappen speciaal maken? Met een stuk steigerhout! Heel simpel: schaf een mooi stuk (steiger)hout aan en leg het als ‘blad’ op het meubel. Tada! Ziet er stukken chiquer uit hè? Ben je nou niet zo van het knutselen, kies dan eens niet voor IKEA maar kijk ook eens op Otto.nl voor een tv-meubel.

interieur DIY hacks
Bron foto’s \ style-files.com & thelittledesigncorner.com

2. Geen mikado maar messen: messenblok-DIY

Klik hier voor de DIY.

Sateprikkers: ik gebruik ze voor van alles buiten de keuken: voor Mikado, als tandenstoker of om mee te knutselen. Dit vind ik zo’n briljant idee. Je messen zet je gewoon stevig rechtop in een pot vol satéprikkers. Het is heerlijk budgetproof en ziet er ook nog eens veel leuker uit dan een saai houten messenblok.

interieur DIY hacks
Bron foto’s \ feliciakramer.blogspot.nl

3. Imposante flessenverzameling in een koffer

Klik hier voor de interieurtip.

Ik drink helemaal niet, maar zeg nou zelf: zo’n verzameling (lege) flessen in de huiskamer ziet er toch tof uit? Helemaal in zo’n oude koffer. Sjiek, a la Mad Men. Nu nog zo’n koffer scoren op de rommelmarkt! Oh en een rekje of klein tv-meubel waarop je de koffer kunt monteren natuurlijk. Zoiets vind je vast gemakkelijk bij de kringloop.

interieur DIY hacks
Bron foto’s \ thedesiwonderwoman.com